Chocolade pindakaas Reese taart. Oh wat hebben we weer gezondigd dit weekend met deze overheerlijke guilty pleasure. Yummy!
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 4 uur uur 25 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Bodem
- 80 gr roomboter
- 250 gr digestive chocolade koekjes
Ganachevulling
- 200 gr melkchocolade
- 200 gr chocolade puur
- 250 ml slagroom
Topping
- 200 ml slagroom
- 50 gr (riet)suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 170 gr pindakaas, met stukjes noot
- 150 gr Reese peanut butter cups
De bodem: smelt de boter in een klein pannetje of in de magnetron.
Bekleed je taart vorm met bakpapier of vet het goed in met boter.
Hak de koekjes fijn in een foodprocessor. Giet de gesmolten boter bij de kruim en meng dit. Bedek de bodem van de taartvorm hiermee en zet de taartvorm in de koelkast.
Ganache: hak de chocolade fijn en doe dit in een kom. Verwarm de room in een pan totdat het gaat borrelen. Haal de pan van het vuur en schenk dit over de chocolade.
Laat het even staan en meng dan alles door elkaar tot een mooie dikke chocoladesaus.
Schenk de chocoladeganache in de taartvorm, laat afkoelen en zet dan in de koelkast om op te stijven (dit duurt wel even).
Klopt de slagroom met de suikers net niet helemaal stijf. Voeg de pindakaas toe en klopt verder (niet teveel) op.
Haal de taart uit de koelkast, verdeel de pindakaas slagroom erop en strooi de peanut butter cups erover. Zet nog een uurtje in de koelkast om verder op te stijven.