Ken jij die Reese peanut butter cups? Ik ben er helemaal verslingerd aan. Ik kan ze gelukkig niet kopen in ons dorp anders zou ik ze teveel eten. Maar nu heb ik ze zelf gemaakt, nou niet helemaal zoals het origineel. Maar deze chocolade pindakaas bonbons komen qua smaak aardig in de buurt.
Bonbons
Ik had nog zo’n silicone chocoladevorm liggen die ik nog nooit gebruikt had. Dit leek mij wel een goede om hierin deze bonbons te maken. Als jij dit niet hebt, kan je het natuurlijk in een vierkant bakblik (20 centimeter) maken. Dan snijd je als alles hard geworden is, het geheel in kleine blokjes. Dit is eigenlijk wel een stuk makkelijker dan wat ik gedaan heb. Maar ja, ik wilde deze silicone vorm eens een keertje gebruiken.
Als je het in een bakblik doet, vries het dan een uurtje in voordat je het in stukjes snijdt.
Ik heb als topping witte chocolade gebruikt omdat ik dat lekker vindt. Maar als jij pure of melk chocolade lekkerder vindt, dan gebruik je dat toch.
En omdat ik gek ben op pindakaas met stukjes noot erin, zit dit in de bonbons. Maar gebruik gerust een ander soort pindakaas. Desnoods een pindakaas met een smaakje die je tegenwoordig volop vindt in de supermarkten.
Het voordeel van deze bonbons is, dat je het naar eigen smaak kunt aanpassen. Wil je het zoeter voeg dan wat meer suiker toe, minder zoet minder suiker. Gebruik de chocolade en de pindakaas die jij lekker vindt. Het is een basisrecept waar je alle kanten mee uit kan.
En omdat het tegen de feestdagen loopt, heb ik deze zilveren en gouden sterretjes erop gedaan, maar dit hoeft natuurlijk niet.
Wel wil ik jullie een waarschuwing vooraf meegeven ….. niet maken! Ze zijn verslavend lekker! Ik heb jullie gewaarschuwd.
En als je ook zo gek op pindakaas en chocolade bent, deze Witte chocolade en pindakaas fudge is ook te lekker!
Recept Chocolade pindakaas bonbons:
Ingrediënten
- 200 gr pure chocolade
- 150 gr pindakaas
- 25 zachte roomboter
- 25 gr donkerbruine basterdsuiker
- 75 gr poedersuiker
- 200 gr witte chocolade
- eetbaar strooisel
Instructies
- Hak de pure chocolade in kleine stukjes. Smelt de helft hiervan au-bain-marie.
- Als de chocolade helemaal gesmolten is, haal dan de schaal van de pan en meng de rest van de pure chocolade erdoor. Lepel dit in de bonbonvormpjes en zet in de koelkast.
- Doe de pindakaas, roomboter, basterdsuiker en poedersuiker in een grote kom en meng dit met een mixer.
- Vorm van dit mengsel 24 balletjes, druk ze iets plat en leg ze in de bonbonvormpjes en druk ze iets in de chocolade. Zet weer in de koelkast om op te stijven.
- Hak dan de witte chocolade in kleine stukjes. Smelt dit au-bain-marie en lepel het dan op het pindakaasmengsel in de vormpjes.
- Druk hierop de eetbare strooisels en zet minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.
- Druk ze dan voorzichtig uit de vormpjes en serveer ze op een mooi schaaltje.