Ontbijt jij wel? En eet jij wel eens chiapudding? Of denk jij dat je geen tijd hebt om te ontbijten? Ontbijten is toch wel heel erg belangrijk, ze zeggen dat het de belangrijkste maaltijd van de dag is. Een goed begin van de dag is het halve werk. Ik probeer zoveel mogelijk te varieren met het ontbijt en meestal zet ik dit de avond ervoor al klaar in de koelkast. Zo ook deze chiapudding met mango.
Ik ben gek op mango, daarom koop ik ze meestal wel als ik vrijdags naar de markt ga. Even wachten tot ze lekker rijp zijn en dan weer iets lekkers ermee verzinnen. Nou dit ontbijtje is zo lekker, je zou het zelfs als toetje kunnen eten. Heb voor de extra eiwitten – die ik nodig heb na mijn gastric sleeve operatie – Whey poeder met een vanillesmaak erdoor gemixt. Hierdoor wordt de chiapudding zoet en krijg ik lekker veel proteïne naar binnen.
Chiapudding
Chiapudding is een goede start van de dag. Je maakt het ’s avonds klaar in een paar minuutjes en ’s morgens staat er iets lekkers op je te wachten in de koelkast. Chiazaadjes moet je in principe weken in een vloeistof (zoals yoghurt) waardoor ze uitzetten en zachter worden. De zaadjes zullen in je maag uitzetten en hierdoor krijg je een verzadigd gevoel en daalt je eetlust, waardoor je einde ochtend geen trek krijgt om te gaan snaaien. Chiazaadjes bevatten heel veel vezels die erg goed zijn voor de spijsvertering. Ook verbeteren ze de gezonde bacteriën in de darmen. Redenen genoeg om regelmatig een chiapudding te nuttigen in de ochtend, toch?
Daarbij komt nog dat mango ook goed voor je is. Je kunt dat hier lezen.
Tip:
- En omdat het zo goed voor je is, geef ik je hierbij nog een heerlijk chiapudding receptje, namelijk deze Havermout chiapudding met aardbeien.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Chiapudding met mango:
Ingrediënten
- 1 rijpe mango
- 400 ml Griekse yoghurt
- 2 el chiazaadjes
- 1 schep Whey poeder
Instructies
- Schil de mango en snijd de helft van het vruchtvlees in mooie blokjes en houd deze achter. Doe de rest van de mango in de blender.
- Pureer de stukken mango met de yoghurt, chiazaadjes en Whey poeder in de blender.
- Schenk de helft in 2 glazen en verdeel hierop de helft van de mangoblokjes.
- Giet dan de rest van de chiapudding in de glazen en verdeel daar de rest van de mangoblokjes op.
- Dek de glazen af en zet ze een nacht in de koelkast.