Chiapudding met frambozen

Heerlijk, het is hoogzomer en het verse fruit spat je tegemoet bij de groenteboer. Ik had een paar doosjes frambozen gekocht, maar omdat ze vers het lekkerst zijn wilde ik ze gelijk verwerken. Ik heb maar weer eens een lekker ontbijtje ervan gemaakt, namelijk deze chiapudding met frambozen. Ik probeer zoveel mogelijk te variëren met ontbijt en omdat het al een tijdje geleden was dat we chiapudding gegeten hadden, was het hoog tijd om die weer eens te maken. En omdat het zo lekker was, heb ik het receptje toch maar even uitgeschreven voor jullie.

 

Chiapudding

 

Deze pudding gemaakt met chiazaadjes is lekker als ontbijt of zelfs als verantwoord nagerecht. Het fijne van chiapudding is dat je het de avond ervoor al kunt klaarmaken. Zet het in de koelkast en de volgende ochtend staat er een heerlijk ontbijtje klaar voor jou. Dit is vooral lekker als je haast hebt ’s morgens en eigenlijk geen tijd hebt om te ontbijten.

 

Chiazaadjes

 

Als je chiazaadjes laat weken in vocht dan wordt het geheel een beetje geleiachtig. Als dat in je maag komt dan zorgt dit ervoor dat de omzetting van koolhydraten naar suikers/glucose wordt vertraagd. Dit helpt mee om je bloedsuikerspiegel in balans te houden, waardoor er minder insuline hoeft te worden aangemaakt.

Ontbijt

 

Elke morgen eten wij een ander ontbijt, de ene keer is het een smoothie, overnight oats en de andere keer is het een chiapudding.
In mijn blog: Ontbijt je wel, lees je alles over de voordelen van een goed ontbijt. Daarbij is toverwoord variëren, probeer dus elke ochtend een ander ontbijt te nemen. Ook al denk je dat je geen tijd hebt om te ontbijten, is er altijd wel een oplossing hiervoor. Maak het ’s avonds alvast klaar, dit kan je heel makkelijk doen met een smoothie, overnight oats of een chiapudding. Dan hoef je dit ’s morgens alleen nog maar uit de koelkast te halen en op te eten. Desnoods neem je het mee voor onderweg.

 

Tenzij je aan intermittent fasting doet, dan wordt er niet ontbeten. Maar dan kan je alsnog deze lekkere chiapudding met frambozen ’s middags als tussendoortje eten. Dus geen excuses meer en maak deze heerlijke variatie op de chiapudding.

 

Nog meer chiapudding recepten:

 

Omdat wij nogal gek zijn op chiapuddingen, kan je diverse soorten vinden op de site. Wacht dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke Peanut butter jelly chiapudding, Chiapudding met kiwi, Chiapudding met geroosterde aardbeien, Koffie chiapudding met Skyr of deze mooie blauwe Spirulina chiapudding met bramen. Klinkt niet verkeerd toch?

 

Tip:

 

Je kunt de frambozen er zo in doen of je maakt een lekkere frambozencompote*. Hiervoor kook je 100 gram frambozen met 1 el water en 2 el honing een paar minuten in een pannetje. Laat het dan afkoelen. Je hoeft er geen compote van te maken, je kunt een deel van de frambozen ook fijn prakken en dit verwerken in de chiapudding.

 

 

Recept Chiapudding met frambozen:

Chiapudding met frambozen. Een heerlijke pudding gemaakt van yoghurt en chiazaadjes en heel veel verse frambozen. Lekker als ontbijt of toetje.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr frambozen
  • 100 ml kokoswater
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 35 gr chiazaadjes
  • 1 schep Whey poeder
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 tl kokosvlokken

Instructies
 

  • Maak eventueel van te voren van de helft van de frambozen een compote* en laat dit afkoelen.
  • Meng kokoswater met yoghurt, chiazaadjes en eventueel proteïnepoeder.
  • Lepel dit in twee glazen. Lepel hierop de afgekoelde frambozen compote of fijngestampte frambozen.
  • Lepel dan de Griekse yoghurt hierop en top af met de overgebleven frambozen en bestrooi met de kokosvlokken.
  • Dek het af en laat minimaal een nacht in de koelkast staan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating