Chiapudding met banaan en kokos

Deze chiapudding met banaan en kokos is het perfecte ontbijt of tussendoortje! Het is vullend en heerlijk en je kunt het veganizen. Kokosmelk maakt het romig en voegt een heerlijk vleugje kokossmaak toe. Bovendien is het super veelzijdig, je kunt al je favoriete toppings toevoegen en er je eigen smaak van maken! Ik heb er nu banaan en kokosrasp aan toegevoegd. Gehakte noten zouden ook geweldig zijn en nog meer textuur toevoegen.

 

Deze chiapudding is gezoet met banaan en een beetje agavesiroop. Er is geen extra suiker nodig om absoluut heerlijk te zijn!
Dit recept werkt net zo goed met kokosmelk uit blik of kokosmelk uit een pakje.
Het hangt dus maar net af van wat je bij de hand hebt, en hoe rijk je de chiapudding wilt!
Volle melk of een andere alternatieve plantaardige melk zou ook werken, maar het zal alleen niet zo kokosnoot smaakvol zijn.

Chiapudding met banaan en kokos

 

Chiapudding

 

Hoewel dit geen instant pudding is, kun je hem dezelfde dag eten als je hem maakt. Hoe langer je wacht, hoe beter. Dit omdat de zaadjes na verloop van tijd meer vloeistof zullen opnemen en een meer gelachtige consistentie zullen krijgen (in plaats van een knapperige/zaadachtige consistentie).
Deze pudding is na ongeveer 5-6 uur volledig ingedikt. Maar als je gewoon niet kunt wachten, kun je dit na 1-2 uur in de koelkast eten!

 

Omdat chiazaadjes veel vezels bevatten en tot 10-12 keer hun gewicht aan vloeistof kunnen opnemen, hebben ze een groot uithoudingsvermogen en zorgen ze ervoor dat je een vol gevoel krijgt. Dat maakt ze deels tot zo’n geweldig tussendoortje of ontbijt (of een gezond dessert!). Bovendien zitten ze boordevol antioxidanten en eiwitten.

 

Op zoek naar meer chiapudding-recepten? Kijk eens naar deze:

 

Bloedsinaasappel en aardbei chiapudding
Chiapudding met blauwe bessen
Mango kurkuma chiapudding
Chiapudding met chai en dadels
Mango kurkuma chiapudding
Chiapudding met matcha en kiwi
Schwarzwalder kirsch chiapudding

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Chiapudding met banaan en kokos:

Chiapudding met banaan en kokos. Probeer ze eens chiazaadjes. Op deze manier zijn chiazaadjes ontzettend lekker en ook nog eens goed voor je.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • ½ blikje kokosmelk
  • 2 el chiazaadjes
  • 1 snufje kardemompoeder
  • 1 snufje gemberpoeder
  • 1 banaan, in blokjes
  • 2 el agavesiroop
  • 200 ml (plantaardige) yoghurt
  • 2 el kokosrasp

Instructions
 

  • Meng de chiazaadjes, kardemom- en gemberpoeder door de kokosmelk. Laat even staan.
  • Lepel dit mengsel dan in 2 glazen, verdeel de stukjes banaan erop en giet hier de agavesiroop over.
  • Lepel de yoghurt hierop en strooi de kokosrasp hierop.
  • Dek de glazen af en zet ze een nacht in de koelkast.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating