De gemarineerde mozzarellabolletjes is een recept van 24Kitchen-chef Roberta Pagnier. Ik mocht samen met haar dit recept maken tijdens een press event van Miele Experience Center. Nadat we alle nieuwe trends op keukengebied mochten zien, hebben wij (bloggers en culijournalisten) samen met haar een lunch bereid voor ons allen. Dit gerecht – uiteraard gemaakt van buffelmozzarella – vond ik wel het allerlekkerste van de lunch. Serveer deze cherrytomaatjes met gemarineerde mozzarellabolletjes als lunch met een lekker stuk geroosterd brood of als voor- of bijgerecht. Heerlijke salade op een warme dag.
De gemarineerde mozzarella is op zich ook al een heerlijk recept op een geroosterde boterham, als voorgerechtje of borrelhapje op toast.
Cherrytomaatjes
Ik zag van die schattige cherrytomaatjes liggen in allerlei kleurtjes en bedacht me toen dat dit een leuke salade zou maken samen met deze gemarineerde mozzarellabolletjes. Had helaas geen hele buffelmozzarella in huis maar wel deze mini buffelmozzarella. Omdat ik nog een pre-harvest knoflook had liggen, heb ik deze fijngehakt erdoor gebruikt. Je kunt natuurlijk ook gewoon een teentje knoflook gebruiken.
Ik heb verse oregano in de tuin staan, die hiervoor gebruikt. Maar een theelepeltje gedroogde oregano is ook prima.
Tip:
- Nog een heerlijk en zomers recept met mini mozzarella is deze Meloen met ham en mozzarella
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Cherrytomaatjes met gemarineerde mozzarellabolletjes:
Ingrediënten
- 200 gr gekleurde cherrytomaatjes
- 125 gr mini mozzarella
- 1/2 tl venkelzaadjes
- 1/2 citroen
- 3 takken basilicum
- 1/2 tl gedroogde oregano
- 1 cm pre-harvest knoflook
- snufje chilivlokken
- 2 el goede olijfolie
- zwarte peper en zeezout
Instructies
- Spoel de tomaatjes schoon en dep ze droog. Snijd de tomaatjes op diverse manieren.
- Giet de mozzarella af en laat uitlekken.
- Vijzel de venkelzaadjes fijn. Rasp de citroen, hak de basilicum- en oreganoblaadjes grof. En hak de knoflook fijn.
- Doe de olijfolie in een kom en meng met de venkel, citroenrasp, basilicum, oregano, knoflook en chilivlokken. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de mozzarellabolletjes door de marinade en laat even intrekken.
- Leg de tomaatjes op een bord of schaal en lepel hier de mini mozzarella met marinade op.
- Serveer met een lekkere focaccia of geroosterde plakken stokbrood.