Cherrytomaatjes met gemarineerde mozzarellabolletjes. De gemarineerde mozzarella is een recept van Roberta Pagnier. Ik heb er een heerlijke salade van gemaakt. Het is cherrytomaatjes met gemarineerde mozzarellabolletjes geworden.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
- 200 gr gekleurde cherrytomaatjes
- 125 gr mini mozzarella
- 1/2 tl venkelzaadjes
- 1/2 citroen
- 3 takken basilicum
- 1/2 tl gedroogde oregano
- 1 cm pre-harvest knoflook
- snufje chilivlokken
- 2 el goede olijfolie
- zwarte peper en zeezout
Spoel de tomaatjes schoon en dep ze droog. Snijd de tomaatjes op diverse manieren.
Giet de mozzarella af en laat uitlekken.
Vijzel de venkelzaadjes fijn. Rasp de citroen, hak de basilicum- en oreganoblaadjes grof. En hak de knoflook fijn.
Doe de olijfolie in een kom en meng met de venkel, citroenrasp, basilicum, oregano, knoflook en chilivlokken. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de mozzarellabolletjes door de marinade en laat even intrekken.
Leg de tomaatjes op een bord of schaal en lepel hier de mini mozzarella met marinade op.
Serveer met een lekkere focaccia of geroosterde plakken stokbrood.