Cheeseburger pasta

Ik was op zoek naar een kindvriendelijke pasta voor de kleindochters. En ik wist dat dit recept voor cheeseburger pasta een hit zou worden en dat was ook zo. Ik weet wat je denkt, cheeseburger pasta? Maar je zult me gewoon moeten vertrouwen, deze pasta smaakt als een goede cheeseburger.
Cheeseburgers zijn heerlijk in elke vorm, maar ik ben dol op dit romige pastagerecht dat echt net zo smaakt als het echte werk. Het is doordeweeks comfortfood op je bord.

 

Pasta

 

Het eindresultaat van dit recept is een heerlijke kaasachtige pasta, gemaakt in slechts twee pannen. Het is supersnel gemaakt (25 minuten van begin tot eind!) en supermakkelijk.
De smaak doet een beetje denken aan een superromige, kaasachtige Bolognese. Maar hoe dan ook, als je van pasta en cheeseburgers houdt, dan zul je dit recept geweldig vinden!

 

Het is een fantastisch recept om van tevoren te maken, klaar voor drukke doordeweekse avonden. Je kunt deze maaltijd tot 3 dagen in de koelkast bewaren of tot 2 maanden in de vriezer.
Het is belangrijk om de maaltijd een nacht lang volledig te laten ontdooien voordat je hem opwarmt, want dan wordt hij zachter. Tenzij je zachte pasta niet erg vindt, in dat geval kun je hem direct vanuit de vriezer opwarmen in de magnetron of op het fornuis (wat ik absoluut heb gedaan toen ik snel eten op tafel wilde hebben!).
Deze cheeseburger pasta zal snel een groot succes worden bij jou thuis!

Cheeseburger pasta

 

Gehakt

 

Ik heb voor deze pasta mager rundergehakt genomen. Rundergehakt is niet alleen perfect voor langzaam, intensief koken, maar het is ook ideaal voor snelle diners zoals deze. Het zit boordevol smaak en blijft mals en sappig tijdens korte kooktijden. Je kunt elk rundergehakt gebruiken in dit recept. Normaal kies ik voor mager rundergehakt (90% rundvlees, 10% vet), maar gewoon rundergehakt is nog beter voor een diepere smaak (80% rundvlees, 20% vet). Je kunt het rundergehakt vervangen door kipgehakt of gehakt h.o.h. en het zou net zo lekker zijn in dit recept.

 

Tips:

 

Voor een leuke crunch en kleur, top met geraspte ijsbergsla vlak voor het serveren.
Of serveer er een lekkere groene salade bij.

Voel je je avontuurlijk? Probeer ook eens gesneden augurken!

Ik heb de Heinz tomaten frito chili gebruikt in dit recept, deze geeft een lekkere pit aan de saus.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Cheeseburger pasta:

Cheeseburger pasta. Cheeseburgers zijn heerlijk, maar ik ben dol op dit romige pastagerecht dat echt net zo smaakt als het echte werk.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr pasta
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • olijfolie
  • 500 gr rundergehakt
  • 400 ml tomaten frito
  • 1 runderbouillon blokje
  • 100 ml slagroom
  • 100 gr cheddar kaas
  • peper en zout

Instructies
 

  • Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Bak op hoog vuur in een (hapjes)pan de gehakt rul in 5-7 minuten. Schep het uit de pan en met een schuimspaan en giet het braadvocht af.
  • Bak in dezelfde pan boter op laag vuur de ui, knoflook en paprika tot het glazig is. Voeg het gehakt toe en bak dit nog even mee.
  • Giet de tomaten frito erbij en laat dit even pruttelen tot het wat ingekookt is. Giet dan de room erbij en laat ook weer even pruttelen. Verkruimel het bouillonblokjes erboven.
  • Meng de geraspte kaas erbij tot het helemaal gesmolten is in de saus. Roer dan de gekookte pasta erdoor. Breng de pasta op smaak met peper en zout.
  • Serveer de pasta in diepe borden en rasp er nog wat kaas over.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating