Deze cheeseburger gehaktbrood met bacon is next level goed! Het recept voor gehaktbrood is op zichzelf al heerlijk, maar de cheddar kaas en bacon maakt het helemaal af! Dit recept voor een cheeseburger gehaktbrood zal zeker in de smaak zal vallen. En het is een fantastische manier om je gewone gehaktbrood te veranderen in een speciaal gehaktbrood wat het hele gezin lekker zal vinden. Ik bedoel, het is nogal moeilijk om niet van iets te houden dat smaakt naar één grote gigantische cheeseburger.
Meatloaf
Gehaktbrood oftewel meatloaf is een geweldige manier om gehakt te bereiden. Vooral als je voor meerdere personen moet koken. Verdubbel dan het recept en gebruik een grote cakevorm. Ik bak een gehaktbrood meestal in een cakevorm en dan halverwege stort ik het gehaktbrood uit op een bakplaat en laat het dan verder garen in de oven. Hierdoor wordt de bovenkant ook mooi goudbruin en blijft de vorm behouden. Dit recept is makkelijk te maken en verrukkelijk.
Je kunt gehakt half-om-half, rundergehakt of kipgehakt gebruiken.
Er is geen saus nodig tijdens het bakken, omdat het vlees vocht vasthoudt terwijl overtollig vet verdampt. Als het klaar is, serveer je het eventueel met ketchup en mosterd, of je favoriete barbecuesaus.
Door kaas en spek als topping toe te voegen vlak voor het serveren blijft het spek knapperig en de kaas perfect gesmolten. De kaas en het spek voegen hier echt iets speciaals toe.
Nog meer gehaktbrood:
Pikant gehaktbrood
Buffalo kip gehaktbrood
Amerikaanse stijl gehaktbrood
Feestelijk gehaktbrood met cranberries
Erbij:
Ik combineer dit graag met een van de onderstaande recepten:
Aardappelmousseline
Gebakken aardappelen
Caesar salade
Tips:
Meng het gehakt niet te veel. Als je het vlees te vaak mengt, wordt het gehakt te compact. Meng het vlees tot het gemengd is en laat het met rust.
Rasp zelf de cheddar kaas en vermijd de kant-en-klare geraspte kaas die in de zak zitten. Het zal veel beter smelten.
Bewaar de rest van de kaas en spekjes voor de topping.
Ik heb een halve cakevorm van 20×11 cm gebruikt.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Cheeseburger gehaktbrood:
Ingrediënten
- 1 ui
- 4 plakjes ontbijtspek
- olijfolie
- 150 gr cheddar
- 500 gr gehakt hoh
- 1 ei
- 70 gr broodkruimels
- 1 zakje ranch seasoning mix
- 50 ml ketchup
- 2 el mosterd
- peper en zout
- 2 el gehakte peterselie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Snipper de ui en fruit deze aan in een koekenpan in een scheutje olijfolie. Laat dan afkoelen.
- --
- Bak spek in een koekenpan tot het knapperig is. Haal het uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Laat afkoelen en verkruimel het.
- Meng het gehakt in een grote kom met de gebakken ui, ¾ deel van het spek, ei en broodkruimels. Rasp de cheddar kaas grof.
- Voeg ¾ deel van de geraspte cheddar kaas, ranch seasoning mix, ketchup en mosterd toe en meng dit goed door het gehaktmengsel. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Schep het gehakt in de ingevette cakevorm, druk het goed en zet dit in de warme oven. Haal het gehakt na 20 minuten uit de oven en stort het uit het blik op een bakplaat.
- Zet de bakplaat weer in de oven en laat het nog ongeveer 20-25 minuten bakken tot het gehakt gaar is. Als je een vleesthermometer hebt, de kerntemperatuur moet 70˚ C zijn.
- Als het gehaktbrood gaar is haal je deze uit de oven. Lepel er dan nog wat ketchup en mosterd over en bestrooi je het met de achtergehouden kaas, spekjes en peterselie.
- Leg het op een serveerschaal of plank en laat het ongeveer 5 minuten rusten.
- Snijd in plakken en serveer! Smakelijk!