Deze bavette is gemarineerd, gegrild in een grillpan en daarna verder gegaard op een ovenplank in de oven. Carne asada is een vleesgerecht uit Latijns Amerika. Een groot stuk vlees wordt een paar uur gemarineerd en daarna geroosterd. Dan wordt het in dunne plakken gesneden en meestal geserveerd als een hoofdgerecht in taco’s of burrito’s. De letterlijke vertaling van carne asada is gegrild (asada) vlees (carne). Lekker met tortilla’s, salsa en avocado’s. Of serveer het met rijst en bonen. Ik heb een Carne asada van bavette gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook een andere stuk rundvlees of steak gebruiken.
De marinade heb ik gemaakt door alle ingrediënten te hakken in mijn keukenmachine. Deze marinade bestaat meestal uit olijfolie, veel knoflook, limoensap, jalapeño peper en koriander. Hoe langer je het vlees marineert hierin, hoe meer de smaken erin zullen trekken en hoe malser het vlees zal worden.
Teveel vlees
Hubbie had een wel hele grote bavette besteld bij onze slager en zou dit het liefste allemaal opeten. Maar van de rest van dit lekkere gegrilde vlees heb ik deze heerlijke bavette carpaccio gemaakt voor de lunch de volgende dag.
Ingrediënten
- 800 gr bavette
- 1 limoen
- 5 knoflooktenen
- 30 gr koriander
- 1 jalapeño peper
- 1 el honing
- 50 ml olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Snijd het kontje en kopje van de limoen en snijd de limoen in stukken. Doe de hele limoen in de keukenmachine. Verwijder de schilletjes van de knoflook en doe ze erbij.
- Hak de koriander en jalapeño peper grof en doe dit ook in het apparaat. Pulseer dit samen met de honing en olijfolie tot een grove dikke pasta.
- Smeer het vlees aan beide kanten in met deze marinade en wikkel het in plastic huishoudfolie. Laat minimaal twee uur marineren.
- Haal het vlees een uur voor gebruik uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Verwarm de oven voor op 160˚C. Verhit een grillpan op hoog vuur.
- Veeg de marinade van het vlees, bestrijk met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout.
- Grill het vlees op hoog vuur aan beide kanten goudbruin aan.
- Haal het vlees uit de pan en leg het in een ovenschaal of op een ovenplank en laat nog 10 minuten verder garen in de oven.
- Haal het dan uit de oven en laat nog 5 minuten rusten voordat je de bavette - dwars op de draad - in dunne plakken snijdt.