Ga terug
+ servings
Carne asada van bavette. Koop eens een bavette en bereid deze op een Latijns Amerikaanse manier. Vlees met lekker veel smaak!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten
Keuken Zuid-Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gr bavette
  • 1 limoen
  • 5 knoflooktenen
  • 30 gr koriander
  • 1 jalapeño peper
  • 1 el honing
  • 50 ml olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd het kontje en kopje van de limoen en snijd de limoen in stukken. Doe de hele limoen in de keukenmachine. Verwijder de schilletjes van de knoflook en doe ze erbij.
  • Hak de koriander en jalapeño peper grof en doe dit ook in het apparaat. Pulseer dit samen met de honing en olijfolie tot een grove dikke pasta.
  • Smeer het vlees aan beide kanten in met deze marinade en wikkel het in plastic huishoudfolie. Laat minimaal twee uur marineren.
  • Haal het vlees een uur voor gebruik uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Verwarm de oven voor op 160˚C. Verhit een grillpan op hoog vuur.
  • Veeg de marinade van het vlees, bestrijk met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  • Grill het vlees op hoog vuur aan beide kanten goudbruin aan.
  • Haal het vlees uit de pan en leg het in een ovenschaal of op een ovenplank en laat nog 10 minuten verder garen in de oven.
  • Haal het dan uit de oven en laat nog 5 minuten rusten voordat je de bavette - dwars op de draad - in dunne plakken snijdt.