Buffalo kip gehaktbrood

Ben jij net zoals wij ook zo gek op Buffalo chicken? Dan heb ik een heerlijk recept voor jou. Nee, niet voor de kluifjes, maar voor een te lekker Buffalo kip gehaktbrood. De smaken van de Amerikaanse Buffalo chicken in een gehaktbrood met daarop de pittige Buffalo saus en blauwe kaas. Dit moet je proeven!

 

Buffalo chicken

 

Hubbie heeft 26 jaar in Amerika gewoond en daarom staan hier regelmatig Amerikaanse recepten op tafel. Zo ook Buffalo chicken, geserveerd met een bleu cheese dip en selderijstengels volgens Amerikaanse traditie.
Buffalo chicken wings zijn ongepaneerde kippenvleugels die gefrituurd worden, daarna gerold in een specerijenmix en dan weer gedoopt worden in een pittige saus. Ze worden vaak geserveerd als borrelhapje in de Amerikaanse restaurants. Superlekker!
En probeer dan ook eens deze Pizza met Buffalo kip en Stokbroodje met Buffalo gehaktballetjes.

 

Buffalo kip gehaktbrood

Gehaktbrood

 

Meatloaf oftewel gehaktbrood is een hele fijne manier om een groter gezelschap te voeden. Het is makkelijk te maken en iedereen vindt het lekker. En het mooie ervan is dat je het gehakt al een dag van tevoren kunt bereiden. Doe dit in het cakeblik van 20 x 11 centimeter en zet dit afgedekt in de koelkast. Dan schuif je het op de avond zelf in de oven en kan jij even iets anders doen.
Deze Buffalo kip gehaktbrood zit vol met smaak, het gehakt wordt lekker aangemaakt met selderij, ui, knoflook, oregano, gerookte paprikapoeder en de pittige Sriracha saus. Maak het zo pittig als jou lekker lijkt.
Kwast het tijdens het bakken in de oven een paar keer in met die lekkere zelfgemaakte Buffalo saus en daarna is het smullen maar!

 

Tips:

 

Ik gebruik vaak fijne havervlokken* in gehaktbrood. Maar je kunt ook broodkruim of paneermeel gebruiken.

Lekker bij dit gehaktbrood is aardappelpuree, gebakken aardappeltjes, koolsalade, Caesar salade of een simpele groene salade.

Je kunt extra Buffalo saus maken en dit er nog bij serveren of je maakt er nog een lekkere blauwe kaas dressing erbij.

Mocht je nog wat gehaktbrood overhouden, verwerk dit dan de volgende dag in een salade of op een sandwich.

 

 

Recept Buffalo kip gehaktbrood:

Buffalo kip gehaktbrood. De smaken van de Amerikaanse Buffalo chicken in een gehaktbrood met daarop de pittige Buffalo saus en blauwe kaas.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 selderijstengel
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 600 gr kipgehakt naturel
  • 80 gr fijne havervlokken*
  • 1 ei
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 el Sriracha saus
  • 100 gr blauwe kaas
  • #Buffalo saus#
  • 120 gr ketchup
  • 2 el Sriracha saus
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • ½ tl zout

Instructies
 

  • Snijd de selderijstengel in kleine stukjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de selderij, ui en de knoflook glazig aan in een pan met een beetje olijfolie. Laat dan afkoelen.
  • Meng het gehakt met de havervlokken, ei, selderij, ui, knoflook, oregano, gerookte paprikapoeder, Sriracha saus, peper en zout.
  • Schep het gehakt in de cakevorm (20x11 cm) en druk het goed aan. Zet in de koelkast om op te stijven.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Zet het cakeblik in de oven.
  • Haal na een 20 minuten het gehaktbrood uit de oven en stort het gehakt uit het blik.
  • Leg het gehaktbrood nu op een bakplaat (voorzien van bakpapier), smeer het in met de helft van de saus en bak nog 40 minuten.
  • Verdeel dan de rest van saus erover en zet het nog een nog 5-10 minuten in de oven.
  • Als je een vleesthermometer hebt, de temperatuur van het vlees moet 70˚C zijn.
  • Als het gehaktbrood gaar is haal je deze uit de oven en laat je het nog 10 minuten staan.
  • Verkruimel de blauwe kaas over het gehaktbrood en snijd het in dikke plakken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating