Broodje Italiaanse hamburger

Dit is al een oud recept van mij, maar ik zag dat ik hem nog niet op de website geplaatst had. Dit broodje Italiaanse hamburger kan je ook wel een Caprese burger noemen. Een hamburger en Caprese salade op een broodje, hoe lekker is dat? Een heerlijke burger met een grote plak tomaat, mozzarella en natuurlijk zelfgemaakte pesto. Een complete maaltijd op zich, maar je kunt er natuurlijk altijd nog lekkere frietjes bij serveren.

 

Hamburger

 

Wij zijn we gek op hamburgers en daarom kan je al aardig veel hamburger recepten vinden op de site. Elke keer probeer ik weer een andere hamburger te maken. Deze keer is het een soort Caprese hamburger geworden. Een hamburger met de smaken en ingrediënten van deze beroemde Italiaanse salade.

 

Ik gebruik meestal rundergehakt voor hamburgers, maar je kunt ook voor gehakt half-om-half gaan. Die laatste kan je niet rood of rosé kunt bakken, maar echt moet doorbakken worden vanwege het varkensvlees.
Ik kruidde het gehakt met een gesnipperd sjalotje, teentje knoflook, oregano en de overgebleven mozzarella in blokjes. Door de mozzarella krijg je een lekkere juicy hamburger.

 

De hamburgers worden op lekkere Italiaanse broodjes – die afgebakken worden in de oven – geserveerd. En voor de Italiaanse touch maak je er een zelfgemaakte pesto bij.

 

Caprese

 

Een Caprese salade oftewel Insalate Caprese is een klassieker onder de Italiaanse salades. De Napolitaanse salade heeft zijn naam te danken aan Capri.
Deze simpele maar heerlijke salade bestaat uit plakken gesneden rijpe tomaten, echte Buffalo mozzarella kaas en blaadjes basilicum. Daarbij natuurlijk een goede olijfolie. De salade wordt op smaak gebracht met een beetje zout.
Het leuke van deze salade is, dat het de kleuren van de Italiaanse vlag heeft.

 

Tips:

 

Gebruik het liefste Buffalo mozzarella en grote vleestomaten of Coeur de Boeuf tomaten.

Het recept voor de zelfgemaakte pesto* vind je hier.

 

 

Recept Broodje Italiaanse hamburger:

Broodje Italiaanse hamburger. Een lekkere grote Italiaanse bol met daarop een zelfgemaakte hamburger, met mozzarella, tomaat en zelfgemaakte pesto.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 600 gr rundergehakt
  • 2 lente-uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl oregano
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 4 Italiaanse bollen
  • 2 mozzarella
  • 2 grote vleestomaten
  • 1 zakje sla
  • 4 el zelfgemaakte pesto*

Instructions
 

  • Snijd de mozzarella in dunne plakken, zorg ervoor dat je 4 mooie dikke plakken hebt. Snijd de rest van de kaas in hele kleine blokjes.
  • Snijd de lente-uien in dunne ringen en rasp de knoflook. Meng in een kom het gehakt met de mozzarellablokjes, lente-ui, knoflook en oregano. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het gehaktmengsel in 4 delen en maak er met je handen 4 grote ballen van. Druk ze plat tot een burger. Zet ze een uur in de koelkast om steviger te worden.
  • Bak de burgers in een koekenpan in de olijfolie ongeveer 6 minuten per kant. Leg op elke burger een plak mozzarella vlak voor het serveren, zodat deze een beetje kan smelten.
  • Besmeer de onderste helft van de broodjes met de pesto. Verdeel de rucola over de broodjes en leg de hamburgers erop. Leg hierop een plak tomaat.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating