Bloemkoolsteaks met Quinoa

De zomermaanden staan eindelijk voor de deur en er gaat niets boven een goede maaltijd in de buitenlucht. Dit levendige, plantaardige feestmaal is perfect voor als je gasten hebt of gewoon als je jezelf wilt trakteren op iets super lekkers en voedzaams. De bloemkoolsteaks waren absoluut de ster van gerecht, zo smaakvol en perfect om te serveren met de frisse en fruitige quinoa. Geroosterde bloemkoolsteaks met quinoa is een eenvoudig te maken veganistisch recept!

Bloemkoolsteaks met quinoa

Bloemkool

Eenmaal geroosterd krijgt bloemkool een geheel nieuwe smaak en textuur en is het mijn favoriete manier om van bloemkool te genieten! Deze vegan bloemkool ‘steaks’ geroosterd in de oven zijn superlekker, probeer het eens!

Verwijder de oneetbare bladeren van de zijkanten. Leg de bloemkool met de stengel naar beneden en snijd de bloemkool met een scherp mes doormidden in het midden.
Snijd plakken van ongeveer 2,5 centimeter dik, afhankelijk van de grootte van de bloemkool krijg je mogelijk twee tot vier plakken.
De overige stukken kunnen in roosjes worden gesneden en naast de steaks of op een aparte bakplaat worden geroosterd.

Verwarm de oven voor op 190°C. Bak de bloemkoolplakken eerst aan beiden kanten in een pan. Leg de bloemkoolsteaks dan voorzichtig op een bakplaat, samen met eventuele gebroken roosjes, of plaats de roosjes op een aparte bakplaat.
Bestrijk de steaks en roosjes voorzichtig met olie. Strooi zoveel kruiden als je wilt op de steaks en roosjes.
Rooster 15 minuten in de oven, draai de steaks voorzichtig om en roer de roosjes door, breng opnieuw op smaak en bak nog eens 15 minuten.
En daar heb je het: geroosterde bloemkoolsteaks, heerlijk gezond en gemakkelijk gemaakt!
Serveer de bloemkoolsteaks met de quinoa of groenten, graan, salade of soep voor een stevige hoofdmaaltijd.

Meer bloemkoolrecepten:

Tips:

  • Ik heb voor dit gerecht 3 kleuren quinoa gebruikt, maar dat hoeft natuurlijk niet.
  • Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Bloemkoolsteaks met quinoa:

Bloemkoolsteaks met quinoa. Ik heb voor dit gerecht 3 kleuren quinoa gebruikt, maar dat hoeft natuurlijk niet. Bloemkool grillen op deze manier is heerlijk.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bloemkool
  • ½ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 dadels
  • 50 gr amandelen
  • 2 takjes munt
  • olijfolie
  • 1 el ras-el-hanout
  • 200 gr quinoa
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 el granaatappelpitten
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190˚C.
  • Snijd uit het midden van de bloemkool 2 dikke plakken (de rest kan je voor iets anders gebruiken, zoals een soepje o.i.d.). Bestrooi ze met peper en zout.
  • Snipper de ui, rasp de knoflook, snijd de dadels in kleine stukjes, hak de amandelen en muntblaadjes grof.
  • Bak in een koekenpan in een scheut olijfolie de bloemkoolplakken aan beide kanten goudbruin. Leg ze dan op een ovenschaal en gaar ze verder in de oven (ongeveer 30 min).
  • Fruit in een koekenpan de ui met de knoflook en ras-el-hanout glazig. Voeg de quinoa toe en bak dit even mee.
  • Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Laat dan op laag vuur koken tot de quinoa gaar is (ongeveer 15-20 minuten).
  • Voeg de dadelstukjes toe aan de quinoa. Leg een bloemkoolplak op het bord en serveer er de quinoa naast. Strooi de noten, granaatappelpitten en korianderblaadjes erover.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating