Nou ik krijg nog eens plezier in het bakken. Hoe vaker in het doe, hoe leuker ik het ga vinden. En dat is natuurlijk weer leuk voor jullie …… steeds meer bakrecepten op de site (haha). Deze bloedsinaasappel cake met glazuur is helemaal niet moeilijk te maken. Je kunt het met of zonder glazuur maken, beide variaties zijn super lekker.
Bakken maar
Zoals jullie misschien al wisten, was ik niet zo van het bakken. Maar het gaat steeds beter. En ik moet zeggen, dat deze cake echt niet moeilijk om te maken is. Als ik het kan, dan kunnen jullie dat ook. De cake wordt heel kort gebakken in de oven, ik vind het lekker als de cake net gaar is. Als je het te lang bakt, wordt de cake erg droog en dat is niet zo lekker.
Omdat het tegen Moederdag loopt, heb ik een paar hartjes uit de cake gesneden. Dat hoeft natuurlijk niet, je kunt de cake ook in vierkante blokjes snijden. Maar ja, ik wil er dan weer iets speciaals mee doen voor Moederdag. Ook leuk om te maken met Valentijnsdag trouwens.
Het is nu nog de tijd van bloedsinaasappels, daarom heb ik die verwerkt in de cake. En omdat ik gek ben op deze sinaasappel. Het heeft toch een hele andere smaak dan de ‘gewone’ sinaasappel. Maar als er geen bloedsinaasappels meer zijn, kan je ook gewone sinaasappels, mandarijnen of rode grapefruits gebruiken. De rode grapefruits geven ook een mooie roze glazuur, net zoals de rode bloedsinaasappels. Je hebt ongeveer twee kleine sinaasappels nodig voor de cake inclusief glazuur.
Houd je van het zure van een citroen, maak dan een citroencake.
Tips:
- Ik heb een vierkant bakblik van 24 centimeter gebruikt voor dit recept.
- Als je hartjes maakt, kan je deze het beste glazuren na het uitsteken (had ik niet gedaan, was niet zo handig).
- Als je geen hartjes wil, snijd de cake dan in 9 vierkante stukken.
- Mocht je nog wat bloedsinaasappels over hebben, probeer dan ook eens deze bloedsinaasappel curd.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Bloedsinaasappel cake met glazuur:
Ingrediënten
Cake
- 120 gr zachte roomboter
- 120 gr kristalsuiker
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 snufje zout
- 3 eieren (M)
- 2 el sinaasappelsap
- 1 el sinaasappelrasp
Glazuur
- 100 gr poedersuiker
- 40 ml sinaasappelsap
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175˚C.
- Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Klop de roomboter en suiker luchtig met een mixer. Voeg de bakmeel en zout toe en klop dit door het botermengsel. Voeg dan een voor een de eieren toe en mix dit erdoor.
- Meng als laatste de sinaasappelsap en rasp erdoor. Lepel het mengsel in het bakblik en zet dit in de voorverwarmde oven. Bak de cake in ongeveer 20-23 minuten net gaar.
- Haal de cake uit de oven en laat het afkoelen.
- Meng nu de poedersuiker met zoveel sinaasappelsap tot je een dik vloeibaar glazuur hebt. Lepel dit op de cake.
- Als je hartjes wilt maken, steek deze dan eerst uit de cake en glazuur ze dan pas.