Bloedsinaasappel cake met glazuur. Een heerlijke verwencake die je kunt maken met bijvoorbeeld Moederdag of Valentijnsdag.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 22 minuten min
Totale tijd 32 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Cake
- 120 gr zachte roomboter
- 120 gr kristalsuiker
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 snufje zout
- 3 eieren (M)
- 2 el sinaasappelsap
- 1 el sinaasappelrasp
Glazuur
- 100 gr poedersuiker
- 40 ml sinaasappelsap
Verwarm de oven voor op 175˚C.
Bekleed een bakblik met bakpapier.
Klop de roomboter en suiker luchtig met een mixer. Voeg de bakmeel en zout toe en klop dit door het botermengsel. Voeg dan een voor een de eieren toe en mix dit erdoor.
Meng als laatste de sinaasappelsap en rasp erdoor. Lepel het mengsel in het bakblik en zet dit in de voorverwarmde oven. Bak de cake in ongeveer 20-23 minuten net gaar.
Haal de cake uit de oven en laat het afkoelen.
Meng nu de poedersuiker met zoveel sinaasappelsap tot je een dik vloeibaar glazuur hebt. Lepel dit op de cake.
Als je hartjes wilt maken, steek deze dan eerst uit de cake en glazuur ze dan pas.