Bavette met balsamico uien

Bavette was een ‘vergeten’ stuk vlees, maar heeft al aardig een comeback gemaakt. Eerst in de restaurants en nu thuis. Bavette wordt ook wel halvemaan vlees of flank steak genoemd. Het komt uit de vang (werkvlees onderaan de koe) en daarom wordt het ook wel vanglap genoemd. Het vlees heeft een wat grover structuur (werkvlees), maar heeft veel meer smaak dan de gewone biefstuk. Het is niet taai, maar je moet wel iets meer kauwen.  Bak of grill het maar kort, dit vlees wil je rood houden. Snijd daarna het vlees op de draad voor het lekkerste resultaat. Deze bavette met balsamico uien is een heerlijke combinatie geworden.

 

Heb je de smaak van de bavette te pakken gekregen? Dan heb ik nog zo’n lekker recept voor de bavette, namelijk deze Noedels met bavette

Bavette met balsamico uien. Bavette was een 'vergeten' stuk vlees, maar heeft al aardig een comeback gemaakt, probeer deze bavette met balsamico en uien.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 300 gram bavette
  • 2 el olijfolie
  • 2 el roomboter
  • 4 grote uien
  • 3 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
  • 1 el rietsuiker
  • 1 scheut balsamicoazijn
  • gemengde sla

Instructions
 

  • Haal de bavette 1 uur voor het in de pan gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Snijd de uien in halve ringen van ongeveer 1 cm. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin op middelhoog de uien met de tijm in ongeveer 15 minuten.
  • Doe de knoflook en suiker erbij en bak nog even mee. Voeg dan een flinke scheut balsamico toe en laat dit nog ongeveer 5 minuten zachtjes inkoken.
  • Verhit een grillpan op hoge temperatuur op het vuur. De pan is heet genoeg wanneer je hand ongeveer een seconde boven het vuur kunt houden. Bestrooi de bavette royaal met grof zeezout en versgemalen peper. Het zout en peper vormt een knapperige korst op de steak.
  • Leg het vlees op de hete pan. Grill 4-5 minuten aan elke kant. Eén keer draaien.
  • Haal de bavette uit de pan en bedek met aluminiumfolie en laat de steak 10 minuten rusten. Snijd in dunne plakjes, dwars op de draad.
  • Serveer de steak met de uien en een groene salade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating