Bavette met balsamico uien. Bavette was een 'vergeten' stuk vlees, maar heeft al aardig een comeback gemaakt, probeer deze bavette met balsamico en uien.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Barbecue, Hoofdgerechten
Keuken Italiaans
- 300 gram bavette
- 2 el olijfolie
Uien
- 2 el roomboter
- 4 grote uien
- 3 takjes tijm
- 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
- 1 el rietsuiker
- 1 scheut balsamicoazijn
Haal de bavette 1 uur voor het in de pan gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Snijd de uien in halve ringen van ongeveer 1 cm. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin op middelhoog de uien met de tijm in ongeveer 15 minuten.
Doe de knoflook en suiker erbij en bak nog even mee. Voeg dan een flinke scheut balsamico toe en laat dit nog ongeveer 5 minuten zachtjes inkoken.
Verhit een grillpan op hoge temperatuur op het vuur. De pan is heet genoeg wanneer je hand ongeveer een seconde boven het vuur kunt houden. Bestrooi de bavette royaal met grof zeezout en versgemalen peper. Het zout en peper vormt een knapperige korst op de steak.
Leg het vlees op de hete pan. Grill 4-5 minuten aan elke kant. Eén keer draaien.
Haal de bavette uit de pan en bedek met aluminiumfolie en laat de steak 10 minuten rusten. Snijd in dunne plakjes, dwars op de draad.
Serveer de steak met de uien en een groene salade.