Banh mi van overgebleven kalkoen

Deze Banh Mi van overgebleven kalkoen is heel geschikt om te maken van het kalkoenvlees wat je overhebt van bijvoorbeeld de feestdagen.
Ik had een grote KellyBronze kalkoen gekregen, waarvan nog aardig wat borstfilet overgebleven was. Natuurlijk kan je ook gewoon gesneden kalkoenfilet uit de winkel voor dit recept gebruiken.

 

Banh mi is een Vietnamees stokbroodje belegd met vlees, smeerbare paté en rauwe of gegrilde groenten. Er wordt ook een pittige mayonaise op gesmeerd als smaakmaker. Ik heb daarom de mayonaise gemengd met Sriracha saus. Sriracha is een hele pittige saus, wees er dus voorzichtig mee. Als je geen Sriracha in huis hebt, kan je dit vervangen door sambal.

 

Ik heb van het borstfilet nog meer recepten gemaakt. Deze Tosti met overgebleven kalkoen, blauwe kaas en cranberrysaus was ook een topper.

Banh mi van overgebleven kalkoen. Deze Banh Mi van kalkoen is heel geschikt om te maken van het kalkoenvlees wat je overhebt van bijvoorbeeld de feestdagen
Voorbereidingstijd 7 minuten
Bereidingstijd 13 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 2 afbak stokbroodjes
  • 300 gr kalkoenfilet
  • 1 plak roompaté
  • 1 zakje rucola
  • 75 gr fijngesneden rode spitskool
  • 1 wortel, geraspt
  • 4 takken koriander
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl Sriracha saus
  • zout, naar smaak

Instructions
 

  • Bak de stokbroden af in de oven.
  • Snijd de kalkoenfilet in hele dunne plakken.
  • Maak de saus door de mayonaise te mengen met de Sriracha, breng het op smaak met peper en zout.
  • Haal de stokbroden uit de oven en snijd ze in de lengte doormidden, besmeer beide helften met de saus en leg op een helft rucola blaadjes.
  • Snijd de paté in plakken en leg dit op de sla. Leg hierop de rode spitskool.
  • Verdeel de kalkoenplakjes over de rode kool en hierop dan weer de geraspte wortel.
  • Garneer de broodjes met wat korianderblaadjes en serveer direct.
  • Smullen maar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating