Banh mi van overgebleven kalkoen. Deze Banh Mi van kalkoen is heel geschikt om te maken van het kalkoenvlees wat je overhebt van bijvoorbeeld de feestdagen
Voorbereidingstijd 7 minuten min
Bereidingstijd 13 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Aziatisch
- 2 afbak stokbroodjes
- 300 gr kalkoenfilet
- 1 plak roompaté
- 1 zakje rucola
- 75 gr fijngesneden rode spitskool
- 1 wortel, geraspt
- 4 takken koriander
- 4 el mayonaise
- 1 tl Sriracha saus
- zout, naar smaak
Bak de stokbroden af in de oven.
Snijd de kalkoenfilet in hele dunne plakken.
Maak de saus door de mayonaise te mengen met de Sriracha, breng het op smaak met peper en zout.
Haal de stokbroden uit de oven en snijd ze in de lengte doormidden, besmeer beide helften met de saus en leg op een helft rucola blaadjes.
Snijd de paté in plakken en leg dit op de sla. Leg hierop de rode spitskool.
Verdeel de kalkoenplakjes over de rode kool en hierop dan weer de geraspte wortel.
Garneer de broodjes met wat korianderblaadjes en serveer direct.
Smullen maar.