Ga terug
+ servings
Banh mi van overgebleven kalkoen. Deze Banh Mi van kalkoen is heel geschikt om te maken van het kalkoenvlees wat je overhebt van bijvoorbeeld de feestdagen
Voorbereidingstijd 7 minuten
Bereidingstijd 13 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 afbak stokbroodjes
  • 300 gr kalkoenfilet
  • 1 plak roompaté
  • 1 zakje rucola
  • 75 gr fijngesneden rode spitskool
  • 1 wortel, geraspt
  • 4 takken koriander
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl Sriracha saus
  • zout, naar smaak

Instructies
 

  • Bak de stokbroden af in de oven.
  • Snijd de kalkoenfilet in hele dunne plakken.
  • Maak de saus door de mayonaise te mengen met de Sriracha, breng het op smaak met peper en zout.
  • Haal de stokbroden uit de oven en snijd ze in de lengte doormidden, besmeer beide helften met de saus en leg op een helft rucola blaadjes.
  • Snijd de paté in plakken en leg dit op de sla. Leg hierop de rode spitskool.
  • Verdeel de kalkoenplakjes over de rode kool en hierop dan weer de geraspte wortel.
  • Garneer de broodjes met wat korianderblaadjes en serveer direct.
  • Smullen maar.