Banaanmuffins met Maanzaad

Deze makkelijke en heerlijk smeuïge banaanmuffins met maanzaad zijn half bananenbrood en half maanzaadmuffins. Ze zijn heerlijk luchtig en geweldig voor kinderen!
Er zijn zoveel verschillende combinaties die je met bananenbrood kunt maken. Banaan en maanzaad is een combinatie die ook heerlijk is als muffin.

Rijpe bananen

Bananenbrood raakt nooit uit de mode. Het is een klassiek, alledaags, iedereens soort cake. Neem een plak als toetje, misschien besprenkeld met wat chocolade. Wat dacht je van een meeneemontbijt? Een stuk besmeerd met pindakaas voor tussendoor of wanneer dan ook, nou ja, is dat niet waarom je het maakt?

En wie heeft er niet altijd een fruitschaal met bananen in de keuken? Een fruitschaal die altijd vol bananen zit, omdat een banaan gewoon altijd lekker is. Ze lijken zich op te stapelen, zelfs als ik dat niet wil. En ik weet dat ik niet de enige ben. Ik zie het de hele tijd. Een fruitschaal in de keuken met minstens een paar echt heel rijpe bananen, wachtend op dat moment dat je weet dat er geen enkele manier is waarop iemand bij zijn volle verstand die bananen zou eten. Dan heb je de perfecte banaan voor bananenbrood, of in dit geval bananenmuffins.

Banaanmuffins met maanzaad

Banaanmuffins

Nu ging ik voor muffins omdat ik eerder in de week al een bananenbrood had gebakken en omdat ik de kleinkinderen op bezoek had en die willen altijd bakken. En muffins bakken is ook veel sneller dan cake, dus als je weinig tijd hebt, zijn muffins de oplossing. Maar als je liever bananenbrood wilt, kun je er dat van maken.

Maanzaad

Het is algemeen bekend dat je een enorme hoeveelheid maanzaad moet eten om gek te worden. En dat een behoorlijke hoeveelheid ervan kan leiden tot een vals-positieve uitslag bij een drugstest! Maar zoveel zit er niet in de muffins.
Ook al zou dat zo zijn, dan zijn deze bananen-maanzaadmuffins het helemaal waard Ze zijn net zoet genoeg en zijn heel luchtig en zacht dankzij de rijpe bananen.

Tips:

  • Ik bewaar overrijpe bananen vaak in stukjes in de vriezer. Ik haal ze er gewoon uit en laat ze op natuurlijke wijze op kamertemperatuur komen of doe ze in de magnetron tot ze zacht genoeg zijn om te prakken. Als je verse, rijpe of overrijpe bananen hebt, kun je die gebruiken.
  • Ook lekker zijn deze muffins: Pastinaak muffins, Ontbijtmuffins met zomerfruit of Cranberry muffins.
  • Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Banaanmuffins met maanzaad:

Banaanmuffins met maanzaad zijn lekkere smeuïge muffins, heerlijk als ontbijt of tussendoortje. En ik heb nog veel meer lekkere muffins voor je.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 225 gr zelfrijzend bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 2 eieren
  • 120 gr rietsuiker
  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • 75 ml Griekse yoghurt
  • 60 gr kokosolie
  • 2 el maanzaadjes
  • 2 mandarijnen, rasp ervan

Instructies
 

  • Zet de oven aan op 175 °C. Bekleed een muffinbakblik met papieren vormpjes.
  • Smelt de kokosolie in een pannetje.
  • Klop in een kom de eieren los met de suiker.
  • Meng met de hand bloem met het bakpoeder door de eieren en voeg de kokosolie, bananen en yoghurt erdoor. Meng als laatste de maanzaadjes en mandarijnrasp erdoor.
  • Lepel het beslag in de muffinvormpjes en bak ze ongeveer 25 minuten in de oven.
  • Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar.
  • Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating