Deze banaan en chocoladecake heeft een volle chocoladesmaak maar je proeft ook nog de banaan. Gebruik lekkere rijpe bananen hiervoor, die geven de meeste smaak. Dus als je van die (bijna) bruine bananen hebt liggen in de fruitmand, dan is dit de manier om ze op te maken!
Voor de extra chocoladesmaak heb ik cacaopoeder en chocolade drops (druppels) gebruikt. Als je die niet kunt vinden, hak dan een stuk pure chocoladereep in stukjes.
Voor de cake heb ik een cakeblik gebruik van 20 centimeter lang.
Chocolade banaan muffins
En nog meer heerlijkheden met chocolade en banaan. Probeer ook eens deze Chocolade banaan muffins.
Banaan en chocoladecake. Dit is een heerlijke cake met chocoladesmaak maar waarin je de banaan ook nog goed proeft. Lekker bij de koffie of thee.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 8 personen
Ingrediënten
- 1 ei (L)
- 90 gr bruine basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 100 ml zonnebloemolie
- 3 rijpe bananen, geprakt
- 60 gr yoghurt
- 130 gr bloem
- 25 gr cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 25 gr chocoladedruppels
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175˚C. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Klop het ei met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig met een mixer.
- Voeg de olie, geprakte banaan en de yoghurt toe en mix dit erdoor heen.
- Zeef de bloem, cacao en bakpoeder erboven en spatel dit door het mengsel.
- Bestrooi de bodem van de cake met de chocoladedruppels.
- Giet het mengsel in de cakevorm op de chocoladedruppels.
- Zet de cake in de warme oven en bak deze ongeveer 55-65 minuten of totdat de cake gaar is.
- Prik na 55 minuten een satéstokje in de cake, als deze er droog uit komt dan is de cake gaar.
- Haal de cake dan uit de oven en laat het helemaal afkoelen voordat je deze in plakken snijdt.