Ga terug
+ servings
Banaan en chocoladecake. Dit is een heerlijke cake met chocoladesmaak maar waarin je de banaan ook nog goed proeft. Lekker bij de koffie of thee.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ei (L)
  • 90 gr bruine basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • 60 gr yoghurt
  • 130 gr bloem
  • 25 gr cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 25 gr chocoladedruppels

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175˚C. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Klop het ei met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig met een mixer.
  • Voeg de olie, geprakte banaan en de yoghurt toe en mix dit erdoor heen.
  • Zeef de bloem, cacao en bakpoeder erboven en spatel dit door het mengsel.
  • Bestrooi de bodem van de cake met de chocoladedruppels.
  • Giet het mengsel in de cakevorm op de chocoladedruppels.
  • Zet de cake in de warme oven en bak deze ongeveer 55-65 minuten of totdat de cake gaar is.
  • Prik na 55 minuten een satéstokje in de cake, als deze er droog uit komt dan is de cake gaar.
  • Haal de cake dan uit de oven en laat het helemaal afkoelen voordat je deze in plakken snijdt.