Ik heb al eerder geschreven dat hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft. Soms heeft hij heimwee en dan maak ik een typische Amerikaans gerecht voor hem zodat hij zich weer een beetje in Amerika waant. Zo ook deze Bagels belegd met ham, avocado, tomaat en ei.
Bagels zijn een soort broodjes met een gat erin. Ze lijken een beetje op een donut, maar bagels worden gebakken in de oven en niet gefrituurd zoals de donut. Bagels hebben geen ‘gezond’ image en je kunt ze op allerlei manieren beleggen met zoet of hartig. Vaak wordt er cream cheese (verse roomkaas) geserveerd bij de bagels.
Ik heb voor dit recept zelfgemaakte zongedroogde tomaatjes gebruikt, wil je ze ook maken dan kan je hier vinden hoe je dat doet.
Ingredients
- 4 bagels
- 4 eieren
- 1 avocado
- mayonaise
- Dijon mosterd
- 1 zakje sla
- 8 plakken ham
- zongedroogde tomaten*
- 1 bakje tuinkers
- peper en zout
Instructions
- Als de bagels niet vers zijn, snijd ze dan doormidden en rooster ze even onder de grill van de je oven. Haal de bagels uit de oven en laat ze iets afkoelen.
- Kook de eitjes ongeveer 4-5 minuten, giet ze af laat ze schrikken, pel ze dan en snijd ze doormidden. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in dunne plakken.
- Besmeer de snijkanten van de bagels met een klodder mayonaise, gebruik hiervoor een lekkere mayonaise. Besmeer een helft dan ook nog met een beetje mosterd.
- Beleg een helft van de bagels met wat sla. Leg hierop twee plakken ham, wat zongedroogde tomaatjes, avocadoplakjes en ei. Knip wat tuinkers erboven en strooi wat peper en zout erover.
- Serveer direct.