Arrabiata bloemkoolpizza met gegrilde groenten

De verse pastasaus Arrabiata welke ik van LeQrs mocht ontvangen, heb ik deze keer niet in een pasta gebruikt, maar als basissaus voor een pizza. Het is een overheerlijke Arrabiata bloemkoolpizza met gegrilde groenten geworden. En ik moet zeggen dat die pittige Arrabiata saus het goed deed als smaakmaker van de pizza.

 

Het is een soort van verantwoorde pizza geworden omdat ik een bloemkool pizzabodem gebruikt heb en er alleen maar groente – naast de mozzarella dan – in verwerkt is. Beleg de pizza met de groentes die jij lekker vindt.
Ik heb de plakjes aubergine van te voren even gegrild.

 

Arrabiata saus

 

Arrabiata saus oftewel sugo all’arrabbiata op z’n Italiaans, is een pittige pastasaus gemaakt van tomaten, knoflook, chili pepers en olijfolie. Arrabbiata betekent letterlijk boos en dit refereert naar de hete pepers die erin verwerkt worden. Arrabiata saus wordt meestal met penne geserveerd. Maar ik ben lekker eigenwijs en heb het tot pizzasaus gebombardeerd.
Deze saus geeft de pizza zoveel saus, dat je verder geen kruiden of andere smaakmakers nodig hebt. De saus is behoorlijk pittig, ik houd ervan, maar als jij daar niet zo goed tegen kan dan gebruik je iets minder van de saus.

 

Wil je zelf deze pittige Arrabiata saus maken, dan heb ik hier het recept voor jou.

 

 

Recept Arrabiata bloemkoolpizza met gegrilde groenten:

Arrabiata bloemkoolpizza met gegrilde groenten. Dit is een heel makkelijk te maken vegetarische pizza gemaakt met een lekkere pittige arrabiata saus.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 204 personen

Ingredients
  

  • 1 aubergine
  • 2 pizzabodems
  • verse arrabiata pastasaus
  • 2 mozzarella's
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • 1 gele courgette
  • bosje basilicum

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 225°C. Leg een vel bakpapier of een siliconenmatje op de bakplaat.
  • Spoel de aubergine en courgette schoon en droog ze af. Snijd de groenten in plakjes en gril ze van te voren even in een bakpan of grillpan.
  • Besmeer de pizza met de arrabiata pastasaus en breek of snijd de mozzarella in stukken en verdeel dit over de pizzabodems.
  • Leg hierop de gehalveerde cherrytomaatjes en gegrilde groenten.
  • Schuif de ovenplaat in de oven en bak de pizza ongeveer 10-12 minuten in de hete oven.
  • Haal de pizza uit de oven en strooi er wat basilicumblaadjes over en snijd de pizza's in stukken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating