Arrabiata bloemkoolpizza met gegrilde groenten. Dit is een heel makkelijk te maken vegetarische pizza gemaakt met een lekkere pittige arrabiata saus.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 1 aubergine
- 2 pizzabodems
- verse arrabiata pastasaus
- 2 mozzarella's
- 150 gr cherrytomaatjes
- 1 gele courgette
- bosje basilicum
Verwarm de oven voor op 225°C. Leg een vel bakpapier of een siliconenmatje op de bakplaat.
Spoel de aubergine en courgette schoon en droog ze af. Snijd de groenten in plakjes en gril ze van te voren even in een bakpan of grillpan.
Besmeer de pizza met de arrabiata pastasaus en breek of snijd de mozzarella in stukken en verdeel dit over de pizzabodems.
Leg hierop de gehalveerde cherrytomaatjes en gegrilde groenten.
Schuif de ovenplaat in de oven en bak de pizza ongeveer 10-12 minuten in de hete oven.
Haal de pizza uit de oven en strooi er wat basilicumblaadjes over en snijd de pizza's in stukken.