Ga terug
+ servings
Arrabiata bloemkoolpizza met gegrilde groenten. Dit is een heel makkelijk te maken vegetarische pizza gemaakt met een lekkere pittige arrabiata saus.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 204 personen

Ingrediënten
  

  • 1 aubergine
  • 2 pizzabodems
  • verse arrabiata pastasaus
  • 2 mozzarella's
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • 1 gele courgette
  • bosje basilicum

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 225°C. Leg een vel bakpapier of een siliconenmatje op de bakplaat.
  • Spoel de aubergine en courgette schoon en droog ze af. Snijd de groenten in plakjes en gril ze van te voren even in een bakpan of grillpan.
  • Besmeer de pizza met de arrabiata pastasaus en breek of snijd de mozzarella in stukken en verdeel dit over de pizzabodems.
  • Leg hierop de gehalveerde cherrytomaatjes en gegrilde groenten.
  • Schuif de ovenplaat in de oven en bak de pizza ongeveer 10-12 minuten in de hete oven.
  • Haal de pizza uit de oven en strooi er wat basilicumblaadjes over en snijd de pizza's in stukken.