Aardbei Yoghurtijs

Op zoek naar een smakelijke diepvriestraktatie voor je kinderen om ze te helpen de hitte te verslaan? Probeer dan zeker dit geweldige aardbei yoghurtijs! Deze ijslolly’s met slechts drie ingrediënten zijn gemakkelijk te maken en zijn geweldig voor alle leeftijden: baby’s, peuters, grote kinderen en zelfs jij!
Maar serieus, deze ijslolly’s zijn zonder twijfel de beste ijslolly’s die je ooit hebt gemaakt!
Het is dus maar goed dat ze gemakkelijk te maken zijn, omdat er echt vaker naar gevraagd gaat worden.

Aardbei Yoghurtijs

Aardbei yoghurtijs

Aardbeien: gebruik verse of bevroren Hollandse aardbeien.
Yoghurt: je kunt gewone of gearomatiseerde Griekse yoghurt gebruiken, zoals vanille of aardbeien. Of je gebruikt een plantaardige yoghurt als je vegan ijsjes wilt maken.
Agavesiroop: om een beetje extra zoetheid aan deze ijslolly’s toe te voegen. Dit is een optioneel ingrediënt.

Yoghurtijs met aardbei maken

Deze ijslolly’s zijn gemaakt met drie eenvoudige ingrediënten: aardbeien, yoghurt en agavesiroop. Maar de reden dat deze aardbeien yoghurtijsjes zo lekker zijn, is omdat we de lekkerste zoete Hollandse aardbeien hebben gebruikt. We pureren ze met de agavesiroop en dan mengen we er wat yoghurt door. Vervolgens scheppen we dit aardbei/yoghurtmengsel in een paar ijslollyvormpjes en laten de vriezer zijn magie doen.
En omdat deze ijslolly’s gevuld zijn met alleen maar gezonde ingrediënten, kun je ze met een gerust hart serveren als ontbijt, tussendoortje, lunch en natuurlijk als dessert. IJslolly’s als ontbijt op een warme zomerdag zal vrijwel elk kind versteld doen staan!
Ze zijn een gezonde bevroren traktatie, baby-, peuter-, kind- en zelfs volwassenenvriendelijk, zitten vol vitamine C, vezels, eiwitten en calcium en kunnen worden geserveerd als ontbijt, tussendoortje, lunch of dessert. Als dat geen redenen zijn om ze snel te maken, dan weet ik het niet meer.

Inspiratie voor andere fruitijsjes

Op zoek naar verfrissende ijsrecepten om de zomer door te komen? Hier zijn zes onweerstaanbare opties waarmee je iedereen blij maakt. Of je nu houdt van fruitige smaken, tropische verrassingen of een frisse citroen-touch, er is voor ieder wat wils!
Begin met de Verveine fruitijsjes. Deze unieke ijsjes combineren de zachte smaak van verveine met het zoete van fruit. Perfect voor een elegante traktatie op een warme dag.
Liever een klassieker? De Aardbeien verveine ijsjes brengen het beste van beide werelden samen. Met de zomerse smaak van verse aardbeien en een hint van verveine is dit een hit bij jong en oud.
Zin in iets exotisch? Probeer de Tropische fruitijsjes. Een mix van mango, ananas en andere tropische vruchten zorgt voor een explosie van smaken die je meevoeren naar een zonovergoten strand.
Voor de liefhebbers van frisse smaken zijn de Citroen yoghurtijsjes een aanrader. Deze ijsjes combineren de romige textuur van yoghurt met de scherpe frisheid van citroen.
Hou je van een fruitige traktatie? De Frambozenijsjes zijn eenvoudig te maken en smaken heerlijk zoet en fris. Ideaal als tussendoortje of dessert.
Tot slot de Mango-ijsjes met frambozen. Een tropische combinatie met een vleugje zuur van de frambozen. Deze kleurrijke ijsjes zijn een feest voor het oog én de smaakpapillen.
Welke van deze heerlijke ijsjes ga jij als eerste proberen? Perfect voor een zonnige dag of om gewoon even van te genieten!

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept aardbei yoghurtijs:

Aardbei yoghurtijs is leuk om te maken met de kids. Het blijft één van mijn favorieten ijsjes in de zomer. Snel te maken!
Voorbereidingstijd 5 uur
Bereidingstijd 1 dag 6 uur
Totale tijd 8 dagen 8 uur
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gr aardbeien
  • 3 el agavesiroop
  • 2 el water
  • 400 gr Griekse yoghurt
  • #extra nodig#
  • IJslolly vormpjes

Instructies
 

  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer de aardbeien met agavesiroop en water. Wrijf het door een fijne zeef in een maatbeker.
  • Vul de vormpjes tot de helft met de aardbeienpuree en vul af met de yoghurt.
  • Roer voorzichtig met een lepeltje de aardbeienpuree door de yoghurt.
  • Sluit de vormen met de deksels en de stokjes.
  • Tik altijd even met de ijsvormpjes op het werkblad zodat luchtbellen kunnen ontsnappen.
  • Zet de vormpjes in de vriezer, de vriestijd is 3-4 uur.
  • Laat de ijsjes circa 5 minuten buiten de diepvries staan of dompel de onderkant van de vormpjes kort in heet water. Trek ze altijd voorzichtig aan het stokje uit de vormpjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating