Wij hadden zin in een snack, snackie voor mijn bekkie, zeg mijn man altijd. Maar ik had natuurlijk weer eens niets in huis. Puur uit zelfbehoud hoor, anders snoepen we het toch weer op. Maar ik had nog wat gekookte farfalle in de koelkast liggen en had eens een recept gezien van chips gemaakt van pasta. Gelijk maar een pan met olie op het vuur gezet en de gekookte pasta erin geknald. Wow, zo simpel maar oh zo lekker. Dus mocht jij nog wat gekookte pasta over hebben, maak er dan deze te lekkere chips van. Krokante chips gemaakt van farfalle moet je beslist eens proberen!
Pasta
Nu weet ik niet of dit gaat werken met alle soorten pasta. Met die vlindertjes ging het goed en zeg nou zelf …. het ziet er ook nog eens leuk uit. Ik wil het ook nog eens gaan uitproberen met penne of in stukken gebroken pappardelle. Of die leuke ronde rotelle, dat staat ook nog eens leuk in een schaaltje. Misschien kan het ook wel met macaroni, wie weet. Mochten jullie dit al eens geprobeerd hebben, laat jij mij dat dan weten?

Kruiden
Het leuke van deze chips maken is dat je zelf de smaak kunt bepalen. Ik ben gek van gerookte paprikapoeder en heb dat daarom gebruikt. Maar gedroogde Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, kerriepoeder, rozemarijnzout, piri piri kruidenmix, etc. kan je ook gebruiken. Wat jou maar lekker lijkt. Of je bestrooit het met peper en zout, maar een smaakje eraan is natuurlijk wel lekker. En in plaats van Parmezaanse kaas, kan je ook oude kaas, Manchego of een andere harde kaas met veel smaak fijn raspen.
Sausje erbij
Serveer bij deze chips een lekkere zelfgemaakte saus. Dit kan een lekkere Ketchup zijn of een Geroosterde pittige tomaten salsa, Romige avocadodip met kruiden, Aioli of een groene kruidensaus zijn.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling ⭐⭐⭐⭐⭐ achterlaten.
Chips gemaakt van farfalle
Ingrediënten
- 500 gr farfalle
- 500 ml olie om in te frituren
- 2 el gerookte paprikapoeder
- zout
- 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Instructies
- Kook de farfalle al dente volgens de aanwijzing op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet dan af en laat uitlekken.
- Verwarm de olie in een wok of diepe koekenpan op middelhoog vuur.
- Zet een bord met keukenpapier klaar.
- Bak eerst 1 farfalle in de olie, als deze goudbruin is, is de olie klaar om te frituren. Haal de farfalle eruit en frituur een deel van de farfalle goudbruin en krokant in een paar minuten.
- Schep ze tijdens het frituren wel af en toe om. Haal ze er dan uit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op het keukenpapier.
- Bak op deze manier de rest van de pasta in porties goudbruin.
- Doe de chips in een grote kom en bestrooi ze met de gerookte paprikapoeder, zout en Parmezaanse kaas. Hussel dit goed door de pastachips.
- Serveer met een lekkere saus.


