Haring en rode bieten zijn een klassieke combinatie en dille past weer goed bij bietjes en vis. Daarom heb ik deze gecombineerd in een haring rode bietsalade met appel en dille. Lekker als voorgerecht of als lunch met wat (stok)brood erbij.
* Ik heb de rode bietjes zelf gepoft in de oven, maar je kunt natuurlijk ook gewoon gekookte bietjes gebruiken. Wil je ze toch zelf poffen, dan kan je hier lezen hoe je dan doet.
** Maak een lekkere pesto van dille erbij
Haring rode bietsalade met appel en dille. Haring en rode bieten zijn een klassieke combinatie en dille past weer goed bij bietjes en vis.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Lunch, Salades, Vis
Keuken Nederlands
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 2 Hollandse nieuwe
- 1 kleine rode ui
- 2 rode bietjes*
- 1 appel
- 4 radijsjes
- 1 zakje rucola sla
- 2 takjes dille
- zout en peper
Instructies
- Verwijder de schil van de bietjes en snijd ze doormidden. Snijd de helften in dunne partjes.
- Snijd de rode ui in dunne ringen.
- Spoel de appel af en snijd deze in dunne plakken. Spoel de radijsjes schoon en snijd ze doormidden. Verwijder het staartje van de haringen en snijd deze in stukjes.
- Verdeel op 2 borden of kommen de rucola sla en hierop de stukjes haring, rode ui, bietjes, appel en radijsjes.
- Haal de dunne blaadjes van de dillestengels en drapeer deze op de salade en lepel als laatste wat dillepesto erop.
- Serveer direct. Lekker met stokbrood.