Het is lente en de Paasdagen komen eraan, tijd om te genieten met jouw gezin, familie of vrienden. Zoek je nog heerlijke Paasrecepten voor het ontbijt, brunch, diner of dessert, dan ben je hier aan het goede adres! Als je aan Pasen denkt, denk je vaak aan een uitgebreid ontbijt of een Paasbrunch. Wat eten we met Pasen? Een heerlijke voorjaarsbrunch is favoriet met deze dagen. Zet van alles op tafel, van zoet tot hartig, voor ieder wat wils. Laten we er een vrolijk Pasen van maken.
Wat eten we met Pasen:
Paasontbijt
Naast een tafel vol heerlijke broodjes en croissants, kan je ook nog de volgende gerechtjes maken:
Als je een speciaal houten vormpje koopt, kan je een boterlam maken voor de Paasdagen. Gezellig op tafel met de Paasdagen. Natuurlijk kan je ook een boterlam van kruidenboter maken.
Een heerlijke smoothie vol met tropisch fruit gaat er altijd wel in als ontbijt of tussendoortje.
Chiapudding met matcha en kiwi
Deze vezelrijke chiapudding met matcha en kiwi zit boordevol antioxidanten, eiwitten en gezonde vetten voor een lekker ontbijtje.
De combinatie met matcha maakt deze chiapudding van een ander niveau, zowel qua smaak als qua voeding.
In plaats van cinnamon rolls, heb ik nu limoen broodjes gemaakt. Lekkere frisse broodjes die het goed doen bij een luxe ontbijt.
Sodabrood met chocola en aardbeienjam
Sodabrood is zo makkelijk en snel te maken en je kunt er ook een zoete variant zoals dit Sodabrood met chocola en aardbeienjam. Dit brood hoef je niet te kneden en niet te laten rijzen. Ja maakt het deeg en schuift het in de oven, dit wil je proberen!
Schwarzwalder kirsch croissant
Ik heb toch een heerlijk verwenontbijtje voor jullie. Deze Schwarzwalder kirsch croissants zijn trouwens ook heerlijk bij de brunch mochten jullie dat gaan doen. Niet te veel moeite voor een heerlijke aangeklede croissant.
Paasbrunch
Yoghurt custard toast met abrikozen
Toast met een yoghurtcustard erop en afgetopt met chocolade of fruit. En voor Pasen heb ik er mijn twist aan gegeven en heb dit heerlijke recept voor yoghurt custard toast met abrikozen voor jullie bereid. Maak het als zoet ontbijt, brunch of lunch.
Cracker met rivierkreeftjescocktail
Geen garnalencocktail deze keer, maar een rivierkreeftjescocktail. Heerlijk op deze cracker.
Ben je gek op pasta en op eiersalades? Ik heb deze twee gecombineerd in een pasta en eiersalade. Een heerlijke romige pastasalade met de smaak van een gevuld eitje.
Salade met gerookte forel en crispy linzen
Een heerlijke salade met gerookte forel en crispy linzen geworden. Je zou het zelfs als avondmaaltijd kunnen eten, maak er dan een iets grotere portie van of serveer het met een lekker stuk brood.
En verder vind je hier heel veel lekkere Paasrecepten met eieren.
Paasdiner
Pak je dit jaar helemaal uit met Pasen? Dan staat er natuurlijk een uitgebreid diner op tafel, met minimaal drie gangen. Ik heb een paar lekkere voorgerechten, hoofdgerechten en toetjes voor Pasen, mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie. Of ga lekker uit eten bij bijvoorbeeld deze leuke restaurants in Noord-Brabant
Voorgerechten:
Dit is natuurlijk geen echte cappuccino, maar omdat ik het in koffie kopjes geserveerd had met een toef room erop, leek het een beetje op groene spinazie cappuccino.
Dit soepje is heel leuk om op deze manier te serveren tijdens een etentje thuis. Lekker voor de Paasdagen.
Deze klassieke Gravad Lax kan jij heel makkelijk zelf thuis maken. Een perfect gerecht om te serveren tijdens een feestelijk dinertje thuis. Maak er ook die lekkere mosterd dillesaus bij en serveer het met een partje citroen en lekker geroosterd brood. Een feest op tafel!
Groene salade met ei en dragondressing
Ik heb toch een heerlijke salade voor jullie. Deze groene salade met ei en dragondressing is heerlijk als lunch, voorgerecht, bijgerecht of zelfs als hoofdmaaltijd. En die dressing met verse dragon is echt zalig erbij.
Ik heb voor jullie een heel retro gerecht, namelijk deze luxe zalmsalade schotel. En omdat het zo retro is, heb ik het ook maar op een mooie retro visschaal geserveerd (haha). Ik moet zeggen dat deze salade nog steeds een groot succes is.
Hoofdgerechten
Quiche met groene asperges en brie
In deze quiche met groene asperges en brie zit ook nog lekker veel daslook. Een echte voorjaars quiche, maak hem zolang de asperges in het seizoen zijn.
Butter en eek is een typische saus uit Volendam en bestaat uit slechts twee ingrediënten, namelijk boter en azijn. Deze heerlijke saus wordt natuurlijk bij vis geserveerd. Ik heb kabeljauw met butter en eek en daar nog extra Hollandse garnaaltjes aan toegevoegd om er een feestelijk visgerecht van te maken.
Lamsrack met zwarte knoflookmarinade
Lamsvlees hoort er echt bij met de Paasdagen. En ik heb een super lekkere lamsrack met zwarte knoflookmarinade voor jullie. De zwarte gefermenteerde knoflook is niet zo heftig als de rauwe knoflook en dit past heel goed bij het lamsvlees.
Kalfs picanha in de oven geroosterd
Grill het vlees eerst in een (grill)pan en dan gaat het vlees in de oven. Vleesthermometer erin Door het vlees op zo’n lage temperatuur in de oven te garen wordt het zo heerlijk mals.
Serveer het op een mooie schaal met lekkere groenten van het seizoen erbij.
Paasdesserts
Mini trifle met advocaatcustard
Speciaal voor de Paasdagen een zalige mini trifle met advocaatcustard. Een lekkere dot slagroom erop en verse frambozen, maakt de trifle helemaal af.
Deze bijzondere romige trifle met een heerlijke advocaatcustard is gewoon ongelooflijk lekker en supermakkelijk te maken.
Bevroren druiven in witte chocoladesaus
Ik heb een heerlijk, supersnel en makkelijk nagerecht voor jullie. Wat dit nagerecht zo fantastisch maakt voor een last-minute dessert, is dat je het fruit in de vriezer kunt bewaren totdat je het nodig hebt.
Limoncello ijs zonder ijsmachine
Een zalig Limoncello ijs zonder gemaakt ijsmachine en jij kan dit ook thuis bereiden. IJs is nog nooit zo hemels lekker geweest!
Chocolade hoort er eigenlijk ook bij met Pasen. Met slechts twee ingrediënten maak je dit heerlijk zijdezacht chocolade dessert. Het is een chocolademousse gemaakt van pure chocolade en room. Als de (dunne) ganache koud is, klop je het luchtig met een mixer, hierdoor ontstaat een zijdezacht chocolade dessert.
Zoete Paasrecepten
Hebben jullie zin in zoete versnaperingen, dan kan je hier heel veel lekkere zoete Paasrechten vinden.
Ik wens jullie zalige Paasdagen!