Deze eenvoudige maar bevredigende zoete aardappel quesadilla’s zijn gemaakt met geprakte zoete aardappel, lente-uien, twee soorten kaas en rode peper.
De zoete aardappel wordt ook gecombineerd met koriander en plakjes chorizoworst. De sleutel tot geweldige, knapperige quesadilla’s is matige hitte en voldoende olie om elke kant gelijkmatig bruin te maken.
Quesadilla
Ben jij een Tex Mex liefhebber die dol is op quesadilla’s? Maar wat maakt een quesadilla tot een quesadilla, hoe verschilt het van een taco en hoe je kan je het bereiden en ervan genieten.
De geschiedenis van de quesadilla gaat terug tot Mexico, toen deze alleen werd gemaakt met een tortilla en kaas. Het woord ‘quesadilla’ komt van het Spaanse woord ‘queso’, wat kaas betekent. In de loop van de tijd evolueerde de quesadilla met een verscheidenheid aan vullingen, waaronder vlees, bonen en groenten.
Tegenwoordig zijn quesadilla’s een populair gerecht dat over de hele wereld wordt gegeten, vooral in de Tex Mex keuken.
De tortilla wordt traditioneel gemaakt van maïs, hoewel sommige moderne varianten bloemtortilla’s gebruiken. En de kaas wordt meestal in de tortilla gesmolten en er kunnen extra vullingen zoals vlees, groenten of bonen aan worden toegevoegd. Vervolgens wordt de quesadilla dubbelgevouwen en gebakken tot de kaas is gesmolten en de tortilla licht krokant is. Het eindresultaat is een heerlijk en bevredigend gerecht.
Het belangrijkste verschil tussen een taco en een quesadilla is de manier waarop ze worden bereid en gepresenteerd. Taco’s worden meestal gemaakt met maïs- of bloemtortilla’s die rond een vulling van vlees, groenten of bonen worden gevouwen, samen met toppings zoals salsa, kaas en sla. Quesadilla’s worden daarentegen gemaakt door een tortilla te vullen met kaas en andere vullingen, deze dubbel te vouwen en te bakken tot de kaas gesmolten is en de tortilla knapperig is.
Een ander verschil is de textuur. Taco’s zijn zacht, terwijl quesadilla’s door het bakken een knapperige textuur aan de buitenkant hebben.
Nog meer heerlijke quesadilla recepten:
Quesadilla gevuld met een hamburger
Pulled pork quesadilla
Quesadilla gemaakt van piadina met maïs
Tips:
- Zonder de chorizo is dit een heerlijk vegetarisch gerecht.
- Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Zoete aardappel quesadilla’s:
Ingrediënten
- 1 grote zoete aardappel
- 150 gr cheddar
- 125 gr feta
- 1 bosje koriander
- 2 lente-uitjes
- ½ rode peper
- peper en zout
- 125 gr chorizoplakjes
- 4 grote wrap tortilla's
Instructies
- Gaar de zoete aardappel met schil in de magnetron in ongeveer 7-9 minuten. Haal hem uit de magnetron, laat iets afkoelen en verwijder de schil. Prak de aardappel in een grote kom.
- Rasp ondertussen de cheddar, snijd de feta in kleine blokjes, hak de koriander fijn, snijd de lente-uien in dunne ringen en snijd de rode peper fijn.
- Doe de kazen, koriander, lente-ui en rode peper erbij en meng alles. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Verdeel op de helft van de tortilla's de chorizoplakjes, lepel het aardappelmengsel erop en klap de tortilla's dubbel.
- Bak of grill ze aan beiden kanten goudbruin, houd ze eventueel warm in een voorverwarmde oven.
- Snijd de tortilla in stukken en serveer.