Zelf Cocktail Saus maken

De klassieke cocktailsaus is vooral bekend over een heerlijke garnalen cocktail. Natuurlijk kan je de saus kant-en-klaar kopen maar ik vind het veel lekkerder om het zelf te maken. Je kunt het helemaal naar eigen smaak bereiden, misschien iets meer whisky erin of juist niet, iets pittiger maken door meer cayennepeper of minder. Zelf cocktail saus maken is helemaal niet moeilijk en ik ga jou vertellen hoe je dit kunt doen.

Cocktail saus

De authentieke smaak van een cocktail saus wordt bepaald door de whisky die erin zit. Als jij geen alcohol wilt gebruiken omdat je dit niet lekker vind of omdat je het ook voor kinderen gaat maken, kan je het er natuurlijk uit laten. Cocktail saus is niet alleen lekker op een garnalen cocktail, maar natuurlijk ook heerlijk bij de barbecue of gourmetten. Heerlijk bij gegrilde kip, varkensvlees of rundvlees.

En zoals ik al schreef, pas het aan naar jouw smaak. Extra whisky voor meer kick, extra cayenne of tabasco voor meer pit, meer citroensap of citroenrasp om het frisser te maken, het kan allemaal.
In plaats van mayonaise kan je zure room of yoghurt nemen of een combinatie van mayonaise en yoghurt. Gebruik trouwens wel een goede (zelfgemaakte) mayonaise, dit bepaalt ook de smaak. Persoonlijk vind ik de mayonaises van Hellmann’s, D&L en Jean Bâton erg lekker. Voor een hele luxe cocktail saus kan je er ook nog wat opgeklopte (ongezoete) slagroom doorheen mengen.
Ik geef je de basis en jij kunt ermee – naar smaak – variëren.

Tip:

  • Deze zelfgemaakte Aioli zal het ook goed doen bij een barbecue of bij het gourmetten.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Zelf cocktail saus maken:

Zelf cocktail saus maken. Niets is zo lekker dan een zelfgemaakte saus, zo ook deze cocktail saus. Heerlijk over een garnalencocktail.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Barbecue, Sauzen/Dips
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr mayonaise
  • 3 el ketchup
  • 2 el whisky
  • 1 el citroensap
  • snufje cayennepeper
  • 2 druppels worcestersaus
  • 2 druppels tabasco
  • peper en zout, naar smaak

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom en roer dit tot een mooie gladde saus.
  • Proef de saus en voeg eventueel wat ingrediënten naar eigen smaak toe.
  • Breng dan nog op smaak met peper en zout (indien nodig).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating