Zelf Chocolade Croissants maken

Wil je iemand verrassen op een zondagmorgen, ga dan zelf chocolade croissants maken. Dit is helemaal niet moeilijk, je hoeft alleen maar zo’n handig blikje met vers croissantdeeg en chocolade naar keuze te kopen en bakken maar. Ik heb er lekker veel chocolade in gedaan. Heb het kleine formaat croissantjes gekocht en pure chocolade gebruikt, maar als je meer van melkchocolade houdt, kan je dit gebruiken.
Als je ze nog warm eet, heb je een heerlijke smeuïge chocoladevulling. Yammie, wie wil dit nou niet!

Natuurlijk kan je de croissants ook met andere ingrediënten vullen. Bijvoorbeeld witte chocolade met verse frambozen, verse roomkaas met aardbeienjam, geraspte oude kaas met een plakje ham, etc. Als de veel vulling erin wilt doen, gebruik dan het grotere formaat croissant.

Croissantdeeg

Deze Sticky Buns gemaakt van croissantdeeg zijn ook heel erg lekker, probeer ze ook!

Zelf chocolade croissants maken. Wil je iemand verrassen op een zondagmorgen ga dan zelf chocolade croissants maken. Het is heel makkelijk en erg lekker.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 17 minuten
Totale tijd 22 minuten
Gang Ontbijt, Zoete lekkernijen
Keuken Frans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol vers croissantdeeg (6 st)
  • 200 gr chocolade
  • 1 losgeklopt eitje
  • 1 el rietsuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Rol het croissantdeeg uit op een vel bakpapier en snijd het deeg los langs de perforatie.
  • Snijd de chocolade in 6 smalle repen en leg dit op de brede kanten van de croissants.
  • Of hak de chocolade in blokjes en verdeel dit over het deeg.
  • Rol de croissants op vanaf de brede kant, zorg ervoor dat de chocolade er goed in zit.
  • Vouw de puntjes naar binnen zodat je een langwerpig pakketje hebt.
  • Besmeer ze met het losgeklopt ei en bestrooi ze met een beetje (riet)suiker.
  • Leg ze met bakpapier en al op een ovenplaat en schuif deze in de oven.
  • Bak de croissants in ongeveer 15 minuten goudbruin, haal ze dan uit de oven.
  • Laat ze iets afkoelen voordat je ze gaat eten, de chocolade is namelijk erg heet.

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating