Een heerlijk ijsje voor een zomerse dag, met frisse muntsmaak door de after eight en de muntsiroop. After eight combineert de smaak van fijne pepermunt met de heerlijkste, pure chocolade. Een felbegeerde smaakbeleving. Dit recept voor yoghurt after eight ijsjes is een heerlijke afsluiter van een etentje of om zo van te genieten op een warme dag.
Ice ice baby
We weten inmiddels dat er eigenlijk voor elke gelegenheid wel een ijsje bestaat. Ik heb daarom allerlei soorten lekkere ijslolly’s op de site staan. Ook yoghurtijsjes die net als froyo smaken. En nu deze zalige yoghurt after eight ijsjes voor als je zin hebt in dit dunne muntchocolaatje! Ze zijn romig, chocoladeachtig, muntachtig en zo gemakkelijk te maken.
Veel recepten gebruiken pepermuntextract en groene kleurstof voor een ‘authentieke’ muntachtige smaak, maar dat is hier niet van toepassing. Ik houd er niet van om veel kunstmatige smaak- en kleurstoffen te gebruiken (vooral als je op natuurlijke wijze dezelfde smaken en kleuren kunt krijgen).
Dus, maken we zelf een muntsiroop van verse muntblaadjes voor de smaak.
Meng vervolgens alles door elkaar, giet het in vormen en vries in! Probeer het eens, je zult niet teleurgesteld worden!
Voordat we in het recept duiken, moeten we het over de ijsvormpjes hebben. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Gebruik bijvoorbeeld vormpjes gemaakt van soepele siliconen. Dit betekent dat je de ijsjes gemakkelijk uit de vorm kunt halen. Maar ze zijn ook stevig en vaatwasmachinebestendig. Ze worden geleverd met de stokjes.
Meer zalige ijslolly’s:
Tips:
- Maak vooraf een suikersiroop, deze moet namelijk afkoelen voor gebruik in de yoghurt.
- Gebruik in plaats van Griekse yoghurt kokosmelk of een plantaardige yoghurt.
- Wil je het helemaal vegan maken, vervang de after eight dan door pure chocoladestukjes.
- Wil je een groene kleur? Pureer dan een handvol verse spinazie door de afgekoelde muntsiroop. Je zult dit niet proeven.
- Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Yoghurt after eight ijsjes:
Ingrediënten
- 100 gr suiker
- 100 ml water
- 10 muntblaadjes
- 500 ml Griekse yoghurt
- 16 after eight chocolaatjes
Instructies
- Breng in een pan met dikke bodem de suiker en water langzaam aan de kook en roer voorzichtig om de suiker op te lossen.
- Breng de siroop aan de kook en laat hem 5 minuten zachtjes bubbelen. Zet het vuur af en doe de muntblaadjes erbij.
- Laat hem daarna helemaal afkoelen met de muntblaadjes erin, zeef dan en doe hem over in een gesloten pot en bewaar die in de koelkast of gebruik hem direct.
- Als de siroop koud is, meng dit dan met de yoghurt.
- Hak de chocolaatje fijn en roer dit door het mengsel.
- Lepel het mengsel in de ijsvormpjes, sluit ze af met de deksels en de stokjes.
- Tik altijd even met de ijsvormpjes op het werkblad zodat luchtbellen kunnen ontsnappen.
- Zet de vormpjes in de vriezer, de vriestijd is 3-4 uur.
- Voor het serveren haal je de ijsjes ongeveer 5 minuten uit de diepvries staan of dompel de onderkant van de vormpjes kort in heet water.
- Trek ze altijd voorzichtig aan het stokje uit de vormpjes.