Wraps met Falafels en Bietentzatziki

Uiteraard kan onze vegetarische maand niet zonder falafels, zelfgemaakte falafels natuurlijk. Deze wraps met falafels en bietentzatziki zijn helemaal niet moeilijk te maken. Als je de falafels zelf maakt, kan je ze naar eigen smaak creëren. Hoofdingrediënt voor een falafel is meestal wel kikkererwten, maar je kunt ook tuinbonen, erwten en/of andere peulvruchten hiervoor gebruiken. Ik heb voor het gemak kikkererwten uit een pot gebruikt.

Vegetarische maaltijd

Deze zelfgemaakte vegetarische falafel wrap zit boordevol kleur, smaak en voedingsstoffen voor de ultieme gezonde maaltijd! Maak van tevoren een partij falafels klaar en bereid deze wraps gedurende de week voor een snelle, gemakkelijke en gezonde vleesloze maaltijd!
Deze wrap is een heerlijke vleesloze optie die vooral perfect is als je meer plantaardige maaltijden in je menu wilt opnemen.
Gevuld met voedzame ingrediënten zoals bieten, wortelen, komkommer en falafel, maakt deze wrap de ultieme voedzame lunch of diner. Met al die kleuren lijkt het net een regenboog!

Falafel

Voor dit recept heb ik deze zelfgemaakte falafels gebruikt, die eenvoudig te bereiden zijn en van tevoren kunnen worden gemaakt voor een snelle maaltijd die je in een handomdraai in elkaar zet.
Falafel is een gerecht uit het Middel-Oosten. Het zijn balletjes gemaakt van kikkererwten, kruiden zoals koriander of peterselie en specerijen zoals komijn. Meestal worden ze gefrituurd, maar je kunt ze ook bakken in een koekenpan. Ze worden vaak gegeten in een pita met wat sla en saus.
Falafel is een goede vleesvervanger omdat de kikkererwten vol met eiwitten zitten.

Wat doe je in een falafel wrap?

Er zijn een aantal verschillende vullingen die je kunt gebruiken in een falafel wrap. In deze wrap heb ik naast de falafel, een bietentzaziki, wortelen, komkommer en sla gebruikt. Als je het wilt veranderen kan je hummus, tomaten, feta, spinazie en avocado doen of je eigen unieke draai bedenken!

Deze wraps met linzen en paddenstoelen zijn ook zulke lekkere vegetarische wraps.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Wraps met falafels en bietentzatziki:

Wraps met falafels en bietentzatziki. Wraps met heerlijke zelfgemaakte falafels en tzatziki gemaakt van rode bieten. Beetje sla en koriander erbij.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 27 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Falafel

  • 400 gr kikkererwten, uitgelekt
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 lente-uien, in dunne ringen
  • 5 takken koriander
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 2 el bloem
  • peper en zout
  • olijfolie

Bietentzatziki

  • 2 bietjes
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • ½ tl komijnpoeder
  • 2 el verse muntblaadjes, fijngesneden

Erbij

  • ½ rode ui
  • 2 el rode wijnazijn
  • rucola sla
  • 1 komkommer
  • 1 winterpeen
  • 4 wrap tortilla's

Instructies
 

  • Haal de blaadjes van de koriandersteeltjes en snijd de steeltjes fijn.
  • Doe de kikkererwten in de keukenmachine en maal dit samen met koriandersteeltjes, lente-ui, citroenrasp, paprika-, komijn- en korianderpoeder tot een niet te glad mengsel.
  • Doe het mengsel in een kom en meng de bloem erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg eventueel extra bloem toe als het mengsel te nat lijkt.
  • Vorm van het mengsel 16 balletjes, dek ze af en zet ze een uurtje in de koelkast.
  • Schil de rode ui en snijd deze in dunne halve ringen. Doe ze in een jampotje en giet de azijn erover. Laat een uurtje trekken.
  • Rasp ondertussen de rode bietjes fijn en meng het met de yoghurt, komijnpoeder en munt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de falafels rondom goudbruin op middelhoog vuur. Draai ze voorzichtig om.
  • Verwarm ondertussen de wraps in de oven of een koekenpan en leg ze op de borden.
  • Verdeel de bietentzaziki erop en leg hierop wat slablaadjes. Verdeel hierover de falafels en garneer met de ingelegde uien en korianderblaadjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating