Ontbijtkoeken met noten en gedroogd fruit

Ik zag deze heerlijkheid voorbij komen op Francine haar site Heerlijke Happen. Breakfast bar met noten is haar recept. Dit leek me zo lekker, die moest ik maken. Heb het recept ietsepietse naar mijn eigen hand gezet en het ontbijtkoeken met noten en gedroogd fruit genoemd. Bij haar zijn het van die mooie repen geworden, bij mij zijn het koeken geworden.
Het originele recept van Francine kan je hier vinden. Bekijk gelijk haar site voor andere heerlijke recepten en haar leuke weekvlogs.

 

Als je deze koeken eenmaal gemaakt hebt, weet je zeker dat er ’s morgens een lekker ontbijtje op je staat te wachten. We hebben allemaal haast ’s morgens en ontbijten schiet er daarom vaak bij in. Maar nu niet, want je hebt al iets lekkers klaar staan, kopje koffie of thee erbij en je dag is goed begonnen.

 

Ontbijt jij wel?

 

Eet jij ’s morgens vroeg wel of schiet dat er inderdaad vaak bij in. Op zich is goed ontbijten eigenlijk het beste, hierdoor krijg je geen snaaimomenten in de morgen. In mijn blog Ontbijt je wel kan je er alles over lezen.

Ontbijtkoeken met noten en gedroogd fruit. Bak deze heerlijkheid en de volgende morgen staan deze ontbijtkoeken met noten en gedroogd fruit te wachten op je voordat je naar je werk gaat.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei (L)
  • 175 ml melk
  • 75 ml honing
  • 4 el zonnebloemolie
  • 90 gr volkoren bakmeel
  • 135 gr havermoutvlokken
  • 1 snufje zout
  • 2 el speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 zakje (200 gr) gemengde noten met fruit

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Neem een bakblik van 30x22 centimeter en bekleed deze met bakpapier.
  • Prak in een grote kom de banaan fijn. Voeg nu het ei, melk, honing en zonnebloemolie toe en meng dit door elkaar.
  • Doe nu bakmeel, havermoutvlokken, zout, speculaaskruiden en bakpoeder erbij en meng tot een beslag. Als laatste roer je de noten en gedroogd fruit erdoor.
  • Giet dit beslag in het bakblik en zet dit in de voorverwarmde oven. Bak het ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar. Check eventueel met een satéprikker of de koek gaar is.
  • Haal het bakblik uit de oven en laat afkoelen. Til dan de koek uit het bakblik en snijd dit in 12 stukken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating