Jackie van Kook en bak recepten vroeg mij of ik een receptenswap wilde doen met haar. Ben gelijk naar haar website gegaan en kwam daar heel veel lekkers tegen. De Raffaello Wolkentaart zag er verleidelijk lekker uit, maar omdat ik niet zo’n bakster ben heb ik voor de Sneeuwgebakjes met witte chocolademousse en kokos gegaan. En die zijn verrukkelijk kan ik jullie verklappen! En ik ben dol op witte chocolade en kokos, dus die keuze was niet zo moeilijk. Heb er natuurlijk wel een eigen twist aan gegeven.
Jackie noemt zichzelf een creatieve foodie en dat ik ook te zien op haar website. Omdat ze toen ze 16 was in een bakkerij werkte, is haar passie voor bakken ontstaan. Ze deelt toegankelijke, makkelijke en gezonde recepten voor het hele gezin.
Witte chocolade en kokos gebakjes
Deze feestelijke gebakjes gemaakt van witte chocolademousse en afgetopt met kokosrasp zijn een onweerstaanbare traktatie voor iedere gelegenheid. Of je nu iets bijzonders wilt serveren tijdens een verjaardag, high tea, Kerstfeest of gewoon je gasten wilt verrassen, deze kleine zoete hapjes zorgen gegarandeerd voor een glimlach. De combinatie van romige witte chocolademousse en de zachte, tropische smaak van kokos en een toefje jam geeft de gebakjes een luxe uitstraling én een heerlijk volle smaak. Met hun elegante uiterlijk zijn ze ideaal om op een mooie schaal te presenteren of als onderdeel van een dessertbuffet.
Wat deze gebakjes extra aantrekkelijk maakt, is dat je ze gemakkelijk deels van tevoren kunt bereiden. Maak de witte chocolademousse van tevoren, laat dit opstijven in de koelkast en doe het dan in een spuitzak. Vlak voor het serveren spuit je de mousse in de kant-en-klare krokante gebaksschelpjes en je gebakjes zijn klaar.
Zo heb je altijd iets feestelijks achter de hand zonder last-minute stress. Bovendien kun je het recept eenvoudig aanpassen naar eigen smaak: voeg bijvoorbeeld een vleugje vanille toe, garneer met geroosterde kokosvlokken of top het af met goudkleurige sprinkles voor een extra chic effect. En je kunt ze vullen met een beetje jam of lemon curd.
Kinderen zijn vaak dol op de zachte en zoete smaak, terwijl volwassenen het waarderen dat de gebakjes lekker krokant zijn. Hierdoor passen ze perfect bij een kopje koffie, thee of als afsluiter van een uitgebreid diner. Serveer ze op een mooi bord met wat kokosrasp of vers fruit en je creëert een verfijnde presentatie zonder al te veel moeite.
Kortom, deze witte chocolade en kokos gebakjes combineren gemak, smaak en elegantie op een manier die elke feesttafel compleet maakt.

Tips:
- Door de binnenkant van de gebaksschelp te bestrijken met een dun laagje gesmolten witte chocolade blijven de schelpjes heerlijk krokant. Dan kan je de gebakjes een paar uur van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Je hoeft dit niet te doen als je ze vlak voor het serveren gaat vullen.
- Klop de eiwitten stijf in een schone en vetvrije kom en met een schone mixer.
- Hier vind je het recept van de rode bessenjam*.
- Serveer ze koel voor de beste smaak.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling ⭐⭐⭐⭐⭐ achterlaten.
Recept Witte Chocolade en Kokos Gebakjes:
Equipment
- Mixer
Ingrediënten
- 6 krokante gebaksschelpjes
- 2 gelatineblaadjes
- 250 g witte chocolade
- 250 ml slagroom
- 24 gr eiwit
- 1 tl speculaaskruiden
- 6 tl rode bessenjam*
- 3 el geraspte kokos
Instructies
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Hak de witte chocolade fijn. Smelt de chocolade au bain-marie (in een glazen kom boven een pan met heet water).
- Bestrijk de binnenkant van de gebaksschelpjes met een dun laagje van de gesmolten witte chocolade en laat uitharden.
- Voeg dan ongeveer 50 ml warme(!) slagroom toe en roer dit er goed door.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en meng dit door de witte chocoladesaus. Laat afkoelen.
- Klop de eiwitten stijf in een grote kom.
- Klop in een andere kom de rest (200 ml) van de slagroom met speculaaskruiden stijf met een mixer.
- Meng de gesmolten en afgekoelde chocolade door de slagroom.
- Spatel als laatste de opgeklopte eiwitten er voorzichtig door. Laat dit opstijven in de koelkast.
- Gebakjes maken: Lepel de witte chocolademousse in een spuitzak met kartelmondje.
- Doe een lepeltje jam in de gebakschuitjes en spuit de mousse hierop.
- Bestrooi met kokosrasp en eventueel wat gouden sprinkles.


