Vegetarische noedels met tahinsaus

Ik heb voor jullie een makkelijk te maken en heerlijk noedel gerecht. Romige tahinsaus gemengd door noedels met daarbij vegetarische kipstukjes en spinazie. Dit wil je proeven. En deze vegetarische noedels met tahinsaus heb je ook nog eens snel in elkaar geflanst, ideaal voor een drukke dag.

 

Noedels

 

In principe kan je elk soort noedel voor dit gerecht gebruiken. Ik heb nu mienestjes gebruikt omdat ik deze nog toevallig in huis had.
Er bestaan zoveel soorten noedel- of miesoorten, de keuze is reuze in de supermarkten.
Zo zijn er eiermie, roerbakmie, Chinese mie, mie noedels, woknoedels, udon noodles, soba noodles, volkoren noedels en rijstnoedels te koop.
Neem wat jij lekker vindt of wat je nog in huis hebt.
Als je de noedels kookt, bak je ondertussen de rest van de ingrediënten en als de noedels gaar zijn, is het gerecht zo goed als klaar. Kook de noedels beetgaar, want ze garen nog iets verder in de saus.

 

Tahin

 

Tahin oftewel tahini is een pasta gemaakt van sesamzaadjes. Ik vind het ontzettend lekker en gebruik het daarom regelmatig in de keuken. Behalve voor hartige gerechten, kan je het ook gebruiken in zoete gerechten zoals bijvoorbeeld deze heerlijke smoothie, truffels of toetje.

 

Tahin wordt veel gebruikt in Midden-Oosterse gerechten, maar heeft nu ook de rest van de wereld veroverd. Behalve dat het erg lekker is, is het ook nog eens gezond, plantaardig en zuivelvrij. Hierdoor is dit recept vegan. In tahin zitten goede voedingsstoffen, zoals mineralen, vezels en eiwitten. Goed excuus om het vaker te gebruiken.
Deze sesampasta vind je in de Turkse supermarkten en bij de grotere supermarkten.

 

Tips:

 

Mocht je nu echt niet van tahin houden, gebruik dan pindakaas hiervoor in de plaats. Je hebt dan waarschijnlijk wel wat meer kookvocht nodig om het aan te lengen.

En niet iedereen houdt van koriander. Vervang dit door lente-uien, bieslook, peterselie of een combinatie van deze kruiden.

 

 

Recept Vegetarische noedels met tahinsaus:

Vegetarische noedels met tahinsaus. Romige tahinsaus gemengd door noedels met daarbij vegetarische kipstukjes en spinazie. Dit wil je proeven!
Voorbereidingstijd 7 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 22 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Aziatisch, Midden Oosten
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr mie nestjes
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 160 gr vegetarische kipstukjes
  • 100 gr baby spinazie
  • peper en zout
  • 100 ml tahin
  • 50 ml kookvocht
  • 1 el sambal
  • 10 gr koriander
  • Zout
  • chilivlokken

Instructies
 

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Als de noedels beetgaar zijn, haal je twee koppen kookvocht eruit. Laat de noedels nog even in het water staan.
  • Saus: doe de tahin, kookvocht, sambal en koriander in een mengbeker of blender en pureer tot een romige saus. Als het te dik lijkt, voeg je nog wat water toe. Breng op smaak met zout.
  • Bak in een grote bakpan of hapjespan de ui en de knoflook glazig in een scheutje olijfolie.
  • Voeg dan de kipstukjes erbij en bak dit even mee.
  • Meng als laatste de spinazie toe en bak tot het geslonken is. Nu gaat de tahinsaus erbij en roer dit erdoor. Als laatste giet je de noedels af en meng je dit erdoor.
  • Schep het op borden en serveer met een takje koriander en eventueel wat chilivlokken of (rode) sesamzaadjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating