Vegetarische Marokkaanse burgers

Ik ontving vegetarische burgers van The Blue Butcher. De no meat insude burger that satisfies like a burger noemen ze het zelf. Nu eten wij steeds minder vlees, maar ben ik meestal niet zo’n fan van de vleesvervangers. Maar ja als je iets krijgt wil je het toch uitproberen. En daar wil ik dan natuurlijk ook weer iets speciaals van maken. Het zijn deze vegetarische Marokkaanse burgers geworden.

 

Vegetarische producten

 

De vegetarische vleesvervangers zijn tegenwoordig volop verkrijgbaar bij de supermarkten. Maar de meesten vind ik helaas niet zo lekker. Ik maak liever zelf een vegetarische burger van groente en/of peulvruchten. Maar ik moet zeggen dat deze burgers wel okay waren. En vooral met de Midden-Oosterse specerijen, kruiden en de wortelsalade is het een smaakexplosie geworden. De burgers zien eruit als vleesburgers en hebben ook de structuur van een vleesburger.

 

Burgers

 

Ik heb al heel veel burger recepten op de site staan, tja wat zal ik zeggen …. we zijn er gewoon gek op. Daarom heb ik nu weer een ‘ander soort burger’ gemaakt met Marokkaanse smaken. Door ras-el-hanout kruidenmix toe te voegen aan de burger en aan de salade geeft dit een heerlijke smaak. En ook door de harissa in de yoghurt. Harissa is een pittige rode saus gemaakt van rode pepers, tomaten, knoflook, komijn en koriander. Het is de sambal van de Noord-Afrikaanse landen. Je kunt het kopen in de meeste supermarkten, maar je kunt het ook zelf maken.
Natuurlijk kan je ook vleesburgers gebruiken voor dit recept.

 

Wil jij nou zelf vegetarische burgers maken? Probeer dan deze recepten eens:

Portobello burger
Linzen en paddenstoelburger
Aubergine halloumiburger
Biet en bonenburger
Wortel en courgetteburger
Halloumiburgertjes
Rettich burgertjes

 

Tip:

 

De wortelsalade is er erg lekker bij, dus ik kan je wel aanraden om dit erbij te maken. Door de rozijnen en de honing erin is het een beetje zoet, wat heel erg lekker is bij de burger.
Je kunt de burgers serveren op pitabroodjes of op Turks brood lijkt me ook heerlijk.

 

 

Recept Vegetarische Marokkaanse burgers:

Vegetarische Marokkaanse burgers. Ben je gek op hamburgers, maar wil je minder vlees eten? Maak dan deze lekkere Marokkaanse burgers.
Voorbereidingstijd 12 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Marokkaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 (vegetarische) burgers
  • 1 el ras-el-hanout
  • 2 el olijfolie
  • 4 pitabroodjes
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 tl harissa
  • peper en zout
  • 1 winterwortel
  • 2 el rozijnen
  • 4 takken verse koriander
  • 5 lenteuien
  • ½ tl kaneelpoeder
  • ½ tl ras-el-hanout
  • 3 el olijfolie
  • 2 el honing

Instructies
 

  • Wortelsalade: rasp de wortel, hak de rozijnen fijn, hak de koriander fijn en snijd de lenteuien in dunne ringen. Doe alles in een kom en meng de kruiden, olijfolie en honing erdoor.
  • Bestrooi de burgers aan beide kanten met de ras-el-hanout kruidenmix en bak ze in een koekenpan met de olie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Bak de pitabroodjes af in de oven.
  • Saus: meng de yoghurt met de harissa en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de pitabroodjes doormidden en besmeer ze met de yoghurtsaus. Leg de burgers erop en top het af met de wortelsalade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating