Tompouce met Champignons en Geitenkaas

Voor een foodbox uitwisseling met Jenny Peters van Have a good ‘food’ day en Demi Hageman van Studiokook.nl kreeg ik de ingrediënten: appel, peterselie, champignons, noten en bladerdeeg toegewezen. De uitdaging was om hier één gerecht mee te maken met als extra opdracht minimaal één bereiding in de oven. Ik heb me laten inspireren door de Kerst en heb een voorgerechtje gemaakt in de vorm van een Tompouce met champignons en geitenkaas.

Ben je ook zo gek op geitenkaas? Probeer dan ook eens deze Geitenkaas met druivenjam en pistache..

 

Recept Tompouce met Champignons en Geitenkaas:

Tompouce met champignons en geitenkaas. Ik heb me laten inspireren door de Kerst en heb dot voorgerechtje gemaakt van bladerdeeg.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Kerst, Lunch, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Frans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • 2 el sesamzaadjes
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 75 ml room
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 250 gram kastanjepaddenstoelen
  • 2 takjes tijm, blaadjes ervan
  • 1 el pecannoten, fijngehakt
  • 5 takjes peterselie, blaadjes ervan
  • peper en zout
  • 1 appel
  • 1 zakje sla

Instructies
 

  • Haal de bladerdeeg uit de vriezer, leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat ze ontdooien.
  • Klop de geitenkaas samen met de room tot een luchtige massa, doe het in een spuitzak en leg dit weg in de koelkast om op te stijven.
  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden en bestrijk ze met eigeel. Bestrooi ze met maanzaad en schuif de bakplaat in de oven. Bak het bladerdeeg in 20-25 minuten. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
  • Fruit het sjalotje en knoflook aan in een beetje olijfolie. Borstel ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd ze in dunne plakken. Doe de paddenstoelen in de pan samen met de tijm. Bak ongeveer 3-4 minuten.
  • Voeg als laatste de gehakte noten en gehakte peterselieblaadjes toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit.
  • Snijd de appel in dunne plakken en snijd hier lucifers van. Verdeel wat sla en appel over de bordjes. Snijd voorzichtig het bladerdeeg doormidden.
  • Leg de onderste helft op de bordjes en vul deze met het paddenstoelenmengsel. Leg de bovenste helft van het bladerdeeg erop en spuit hier toefjes geitenkaas op.
  • Serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating