Deze Thaise bief met paksoi, shiitake en paprika is een heerlijk Oosters gerecht. Ik heb hiervoor bavette gebruikt, maar je kunt ook goede biefstuk hiervoor in de plaats gebruiken. Wij vinden het lekker om het vlees rood te houden en met bavette is dat sowieso het lekkerst, dan blijft hij namelijk supermals. Je kunt elk soort noedels of mie voor dit gerecht gebruiken.
Ben je ook zo gek op bavette? Dan heb ik nog een heel ander lekker recept voor je, namelijk dit Broodje bavette met kaas
Thaise bief met paksoi, shiitake en paprika. Ik heb voor deze Thaise bief met paksoi, shiitake en paprika Bavette gebruikt, maar je kan ook biefstuk kopen.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Thais
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 350 gr bavette of biefstuk
- 1 paksoi
- 1 rode ui
- 1 puntpaprika
- 250 gr shiitake
- zonnebloemolie
- 1 bosje koriander
- 1 bakje kiemgroente
- 125 gr wok noodles
Marinade
- 3 tenen knoflook
- 5 cm verse gember
- 1 rode peper
- 2 tl oestersaus
- 2 el vissaus
Instructies
- Maak eerst de marinade; rasp de knoflook en gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in dunne ringen en meng dit met de oestersaus en vissaus.
- Leg de bavette in zijn geheel in de marinade en marineer dit ongeveer 1 uur (op kamertemperatuur).
- Snijd de paksoi in stukken en doe dit in een vergiet en spoel ze schoon onder koud water. Laat uitlekken. Snijd de ui en paprika in dunne ringen.
- Borstel de paddenstoelen schoon. Snijd de grote shiitake eventueel doormidden.
- Haal het vlees uit de marinade, veeg de marinade eraf en dep goed af met keukenpapier.
- Verhit een koekenpan op hoog vuur en laat gloeiend heet worden. Bak hierin de bavette ongeveer 4-5 minuten aan elke kant. Eén keer draaien.
- Haal het vlees dan uit de pan, leg het op de snijplank en bedek met aluminiumfolie en laat het ongeveer 10 minuten rusten. Snijd dunne plakjes, dwars op de draad.
- Verhit een scheut olie in een wok en roerbak hierin de groentes, voeg op het laatst de overgebleven marinade erbij en bak dit nog even mee.
- Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Serveer de noedels op de borden en verdeel het vlees hierover en schep de groenten erop.
- Strooi er wat korianderblaadjes en kiemgroente over.