Taco met gefrituurde asperges

Ik mocht van het Nederlands Asperge Centrum een heerlijk pakket met kneiterverse AA-kwaliteit asperges, een pakje Lurpak boter en een heerlijke fles Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc van Jeffrey’s Bay ontvangen. Hiermee heb ik al deze heerlijke Asperges met ham, ei en botersaus van gemaakt en vandaag deze bijzondere taco met gefrituurde asperges. Een Mexicaans geïnspireerd gerecht mét asperges!
Deze taco’s zijn eenvoudig en snel te maken en smaken erg vers. Ze zijn licht genoeg om op een warme lentedag te eten, maar lekker warm om te bevredigen als het nog steeds een beetje koel is.

 

Taco’s

 

Ik hou van taco’s en wraps. Meestal gebruik ik niet die knapperige taco’s die je in de supermarkt kan kopen. Hoewel ze een lekkere crunch hebben, vallen na een hap al uit elkaar. Dus ik maak zelf taco’s door de echte maïstortilla of de kleine tortilla’s (de zogenaamde cordita’s) te gebruiken. Deze even in de pan of oven bakken, dubbelvouwen en dan lekker vullen.
Je kunt deze vulling natuurlijk ook maken in een wrap.

Taco met gefrituurde asperges

 

Asperges

 

De asperges zijn de ster van deze taco’s. Het is zo’n onverwacht heerlijke manier om een van mijn favoriete groenten aller tijden te eten en wie houdt er niet van een lekkere taco? Deze taco’s zijn hartig, knapperig, pittig, fris en bevredigend. Ik hoop dat je ze eens probeert!

 

Asperges zijn eigenlijk de jonge scheuten van een kleine struik, geoogst voordat het vruchtvlees houtachtig wordt.
Asperges zijn eenvoudig klaar te maken. Veel mensen bereiden het witte goud op een traditionele wijze. Helemaal niks mis mee, maar ik varieer ook graag met aspergerecepten.

 

Omdat de asperges rechtstreeks uit Limburg geleverd werden, zijn ze supervers. Ik heb ze daarom niet eerst geblancheerd voordat ik ze ging frituren. Zo blijft de aspergesmaak goed aanwezig in deze taco’s en hebben ze nog een lekkere bite.
En als je dunne of groene asperges hebt, hoef je ze ook zeker niet van tevoren te blancheren.

 

Tips:

 

Panko is grof Japans paneermeel, dit vind je in de Aziatische afdeling van de supermarkt.

Ik heb een pittige chipotlesaus gebruikt om de saus aan te maken.

Erbij dronk ik deze heerlijke sauvignon blanc van Jeffrey’s Bay uit Nieuw-Zeeland.
De wijn heeft een zeer uitbundige geur van tropische vruchten en citrus. Het is een droge, frisse en rijke smaak met een fruitige afdronk die nadrukkelijk aanwezig is.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Taco met gefrituurde asperges:

Taco met gefrituurde asperges. Een bijzondere taco met gefrituurde asperges. Een Mexicaans geïnspireerd gerecht mét asperges!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 12 asperges
  • 5 el maïzena
  • 1 ei
  • 50 g panko
  • 8 cordita’s
  • plantaardige olie
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 1 komkommer
  • 2 lente-uien
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik maïskorrels
  • 4 el crème fraiche
  • 1 tl hot sauce
  • peper en zout

Instructions
 

  • Salsa: snijd de avocado, de tomaat en komkommer in kleine blokjes. Snijd de lente-uien in dunne ringen.
  • Giet de kidneybonen en maïskorrels in een vergiet, spoel schoon en laat uitlekken.
  • Meng deze ingrediënten met elkaar.
  • Saus: meng de crème fraiche met zoveel hot sauce als jij lekker vindt en breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Schil de asperges, breek de harde kontjes eraf en snijd ze in 3-4 schuine stukken.
  • Verdeel de maïzena, het ei en de panko over drie aparte borden.
  • Wentel de asperges eerst door de maïzena en schud ze goed af. Doop de asperges vervolgens door het ei en wentel ze als laatste door de panko.
  • Zorg ervoor dat de hele asperge bedekt is met het paneermeel. Laat de asperges kort drogen op een bord.
  • Verhit een laag olie van 10 cm in een grote pan tot 180°C. Frituur de asperges in de hete olie - in porties - in ongeveer 2-3 minuten goudbruin en krokant.
  • Laat de asperges uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met wat zout.
  • Verwarm de cordita’s in een hete pan of oven en vouw ze dubbel.
  • Lepel wat saus en salsa in de taco’s en verdeel hier de gefrituurde asperges op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating