Veel te veel stokbrood gekocht en dan houd je zo’n groot stokbrood over. Wat te doen ermee. Ik probeer zo weinig mogelijk weg te gooien en alles te gebruiken, no-waste in mijn keuken. Natuurlijk kan je er croutons van maken of een lekkere broodpudding, maar ik had iets anders in gedachten. We gaan namelijk stokbrood met kruidenboter zelf maken. Helemaal niet moeilijk en erg lekker. Ik heb het grote stokbrood doormidden gesneden, anders past het niet in mijn vriezer. Zo’n stokbrood in de vriezer hebben liggen heeft als voordeel dat je altijd een lekker broodje in huis hebt. Ideaal om af te bakken in de oven bij een lekkere kop soep of zomers op de barbecue. Je kunt het stokbrood zo uit de vriezer in het folie op de bbq leggen en na ongeveer 7-10 minuten heb je lekker brood bij het eten.
Ik ben er wel achter gekomen dat je de kruidenboter beter van te voren kunt maken en hiervan een mooi rolletje vormen en in de koelkast laten opstijven. Dan kan je er dunne plakjes van snijden en deze in de inkepingen van het brood stoppen. Ik was daar natuurlijk weer veel te ongeduldig voor.
Je kunt allerlei soorten kruidenboter hiervoor gebruiken. Probeer ook eens deze Koriander chipotleboter
Ingredients
- 100 gr roomboter
- 10 takken peterselie
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
- 1 groot stokbrood
Instructions
- Zorg er allereerst voor dat de boter lekker zacht is. Hak de blaadjes van de peterselie fijn en rasp de knoflook.
- Meng in een kom de boter, peterselie en knoflook goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd inkepingen in het stokbrood maar snijd de plakjes niet helemaal door!
- Smeer de kruidenboter tussen de inkepingen of leg in elke inkeping een dun plakje kruidenboter (als je hiervan een rolletje gemaakt had en laten opstijven in de koelkast.)
- Wikkel het stokbrood strak in ruim aluminiumfolie en leg dit eventueel in de vriezer om het later te gebruiken.