Ik zag eens een foto voorbij komen van Yotam Ottolenghi waaronder spaghetti met zeekraal stond. Er stond geen recept bij, maar het leek mij een lekker en simpel gerecht om te maken. Dus op de markt een grote zak zeekraal gekocht en de rest van de ingrediënten er maar bij verzonnen.
Dit is een heerlijke spaghetti, maar het is natuurlijk ook ontzettend lekker om er wat zeevruchten of een visje bij te serveren.
Zeekraal
En nog zo’n lekker gerecht met zeekraal is deze Zeekraalrisotto
Spaghetti met zeekraal. Ik zag eens een foto voorbij komen van Yotam waaronder spaghetti met zeekraal stond. Er was geen recept erbij, zelf verzonnen.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Pasta's
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 400 gr (volkoren) spaghetti
- olijfolie
- 4 ansjovisfilets
- 1 teentje knoflook
- 150 gr zeekraal
- 1/2 citroen, rasp ervan
- peper zout
- 1 bosje peterselie
- Parmezaanse kaas, geraspt
Instructies
- Kook de spaghetti volgens aanwijzing op de verpakking. Spoel de zeekraal onder koud stromend water. Snijd de ansjovis fijn en schil en snijd de knoflook in dunne plakken.
- Verwarm een scheutje olie in een grote pan of wok en bak hierin de ansjovis. Voeg dan de knoflook en zeekraal toe en bak nog even mee.
- Giet de pasta af - bewaar een kopje van het kookvocht - en doe de pasta met wat kookvocht in de bakpan bij de zeekraal. Rasp de citroen erboven en hak de peterselieblaadjes grof en meng dit als laatste erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de spaghetti over diepe borden en rasp er de Parmezaanse kaas over.
- Serveer direct.
6 reacties
Was heerlijk!
Fijn om te horen Herman
Alleen niet vega met ansjovis….
Daar heb je helemaal gelijk in Mark, was even vergeten dat de ansjovis erbij zat
heel mooie foto..
ik denk niet dat parmezaans past bij zeekraal
moet uitproberen
Dankjewel Antonino, ik zou zeggen ga het proberen. Ik vond het lekker. Met culinaire groeten, Hanneke