Salade met Avocado en geroosterde Pompoen

Deze makkelijke salade met avocado en geroosterde pompoen combineert de rijkdom van pompoen en de zachtheid van avocado, wat resulteert in een overheerlijk meesterwerk dat perfect is voor een doordeweekse maaltijd. Deze salade is niet alleen lekker, maar ook visueel aantrekkelijk en voedzaam, en biedt een uitgebalanceerde mix van vitaminen en mineralen.
Gemaakt met eenvoudige ingrediënten en snelle voorbereiding, kan je genieten van een uitgebalanceerde mix van romige avocado en knapperig geroosterde pompoen.

Salade met avocado en geroosterde pompoen

Maaltijdsalades

Dit recept belichaamt alles wat ik zo geweldig vind aan salades: knapperige versheid, opwindende texturen en een symfonie van smaken.
Het is supergemakkelijk en in korte tijd te maken. Je kunt het zelfs van tevoren klaarmaken.
Elk ingrediënt heeft voedingsvoordelen en biedt een gezonde en voedzame maaltijdoptie die smaakt en gezond is.
Het is een veelzijdig recept. Je kunt deze salade eten als avondeten, lunch of zelfs als bijgerecht.
Hier vind je nog veel meer heerlijke maaltijdsalades.

Ingrediënten

Een ander geweldig ding aan dit recept is dat het slechts een paar makkelijk te vinden ingrediënten gebruikt die je waarschijnlijk al in je voorraadkast hebt staan. En het is een aanpasbaar recept. Voel je vrij om je favoriete groenten of kruiden aan de salade toe te voegen. Of voeg er nog blokjes feta, geiten- of blauwe kaas aan toe.
Probeer eens gelijke delen rucola en spinazie in plaats van gemengde sla te gebruiken voor een ‘gebalanceerde’ mix van smaken.

Voeg voor een zoute en pittige smaak gesneden zwarte of groene olijven toe.
Of voeg wat fijngehakte zongedroogde tomaten toe voor een rijke en lichtzoete smaak.
Wat verkruimeld krokant gebakken spek geeft de salade een rokerige smaak en een knapperige textuur.
Voor extra crunch kan je nog pijnboompitten, pompoenpitten of noten toevoegen.

Maken

Deze salade is zo makkelijk om te maken, het moeilijkste is om de pompoen te roosteren en ik zou het niet eens moeilijk noemen!
Zodra de pompoen geroosterd is, kun je alles bij elkaar brengen en serveren. Je zult willen wachten tot de pompoen iets is afgekoeld, zodat de sla niet verwelkt.

Tips:

  • Het recept van de korianderpesto* vind je hier.
  • De overgebleven pompoenblokjes kan je weer gebruiken voor deze pompoensoep.
  • Als u van plan bent om de salade later te eten, raad ik u aan om de dressing weg te laten. De ingrediënten worden namelijk zompig als u ze in de koelkast bewaart.
  • Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Salade met avocado en geroosterde pompoen:

Salade met avocado en geroosterde pompoen. De overgebleven pompoenblokjes kan je weer gebruiken voor een pompoensoep o.i.d.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Lunch, Salades
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 pompoen
  • zonnebloemolie
  • peper en zout
  • 5 takken tijm
  • 1 avocado
  • 1 zak gemengde sla
  • 1 bakje kiemgroenten
  • 1 lente-ui
  • 4 el korianderpesto*

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Snijd de pompoen in dunne plakken, schil de plakken en snijd dit in blokjes.
  • Leg een vel aluminiumfolie op een ovenplaat, vet dit in met zonnebloemolie en leg de pompoenblokjes hierop.
  • Giet er nog wat olie over, bestrooi met peper en zout en de tijmtakjes. Schuif de ovenplaat in de oven en rooster de pompoen ongeveer 30-45 minuten tot ze zacht zijn.
  • Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
  • Verwijder ondertussen de schil en pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. En snijd de lente-ui in dunne ringen.
  • Verdeel de groene sla over de borden en leg hierop pompoen- en avocadoblokjes. Strooi de kiemgroente en lente-ui hierover. Lepel hier en daar wat pesto erop.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating