Ik zag bij mijn groenteman op de markt truffelaardappelen liggen en die moest ik natuurlijk kopen. Mijn lievelingskleur is paars, dus deze paarse aardappelen zijn helemaal te gek. Ook lekkere gekleurde rauwe bieten gekocht die ik in de oven gepoft heb. Door de bieten te garen in de oven, hebben ze veel meer smaak dan als je ze kookt. Hier kunt je lezen hoe je dat doet. En bij de visboer een gerookte makreel gekocht en alles maar in deze salade verwerkt. Deze Salade met makreelmousse, truffelaardappel en bietjes is een kleurige wintersalade geworden.
Het is nu de tijd voor bloedsinaasappels, dus koop ze zoveel mogelijk. Ik heb nog veel meer heerlijke recepten met deze sinaasappels. Wat te denken van een Bloedsinaasappel marmelade?
Salade met makreelmousse, truffelaardappel en bietjes. Deze Salade met makreelmousse, truffelaardappel en bietjes is een kleurige wintersalade.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Lunch, Salades
Keuken Frans
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 1 gerookte makreel
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 5 bietjes, gepoft
- 300 gr truffelaardappelen
- 2 bloedsinaasappels
- 1 bosje radijsjes
- 1 bosje dille
- 4 el olijfolie
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Kook de truffelaardappelen met schil in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen. Je kunt dan de schil er van af pellen. Snijd ze doormidden.
- Verwijder de schil van de gegaarde bietjes en snijd ze in parten.
- Verwijder het vel en de graten van de makreel en prak de vis fijn. Meng dit met de yoghurt en mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af. Zet de sinaasappels op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af. Snijd dan in dunne plakken (vang het sap op en gebruik dit ook voor de dressing).
- Meng de olijfolie met de sinaasappelsap en breng op smaak met peper en zout. Spoel de radijsjes schoon en snijd ze met (mooi) blad doormidden.
- Verdeel de aardappelen, bietjes en radijsjes over de borden, lepel hier en daar de makreelmousse erbij en bestrooi de salade met de dille en lepel er wat dressing over.


