Beter dan deze eenpansmaaltijd wordt het echt niet! Deze risotto met kip en curry
combineert curry-gekruide kippendijen met een romige risotto en is het perfecte idee voor het avondeten. Rode curry is de ster van de show en levert een rijke smaak met zoete en milde smaken. Dit gerecht heeft een krachtige smaakexplosie. Wanneer je romige risotto en currykip combineert, heb je een geweldige maaltijd. Geef deze risotto een plekje op jouw eettafel als je iets geweldigs voor het hele gezin wilt.
Deze risotto met kip en curry is een lekker snel te maken gerecht. Lekker makkelijk door de kant-en-klare currypasta. Je kunt allerlei soorten groenten in dit gerecht gebruiken, Oosterse wokgroenten of broccoli erdoor is ook erg lekker.
Risotto
Risotto is populair geworden in de Italiaanse keuken en is het resultaat van eenvoudige ingrediënten en technieken: rijst wordt gekookt in een bouillon tot het een romige consistentie heeft. Zodra je deze basis hebt, kun je het echt je eigen maken door verschillende eiwitten en groenten toe te voegen.
Ik heb nu Arborio rijst gebruikt, dit is een kortkorrelige rijst met een hoog zetmeelgehalte, wat de risotto zijn romige consistentie geeft.
Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat u dit gerecht gaat bereiden:
- Bied uw excuses aan al jouw Italiaanse vrienden voor de vrijheid die je neemt om dit fusion-gerecht te serveren.
- Het smaakt het lekkerst de dag erna, dan vermengen de kruiden zich prachtig met elkaar.
Dit is ontstaan uit een wanhopige worsteling om een curry te maken met de inhoud van mijn redelijk gevulde kasten, mijn kruidenrek en de kipdijfilets die ik nog in de koelkast had liggen. Ik gebruik graag arborio rijst voor krachtige smaken, omdat het deze goed absorbeert. Hoewel ik mijn excuses aanbied voor het bruut maken van het nationale gerecht van Italië, bied ik geen excuses aan voor het plezier dat ik beleef aan het eten van het eindresultaat.
Specerijen zijn een persoonlijke kwestie. Voor extra pit heb ik een rode currypasta gebruikt. Om dit in balans te brengen gebruikte ik wat kokosroom, het gaf echt een pittige toets en voegde een vleugje luxe toe.
Tips:
- Gebruik een lekkere zelfgemaakte kippen– of groentebouillon dit recept.
- In plaats van kipdijfilets kan je ook kipfilets gebruiken.
- Overgebleven risotto kan tot drie dagen in een luchtdicht bakje in de koelkast bewaard worden.
- Het is makkelijk om overgebleven risotto weer tot leven te brengen! Voeg wat kippenbouillon toe. Breng de risotto en bouillon in een pan aan de kook op het fornuis. Roer een paar minuten tot de rijst is opgewarmd. Voeg extra bouillon toe aan de risotto om deze losser te maken, afhankelijk van jerisot voorkeur.
- Ik heb ook nog een heerlijk vegetarische risotto voor je, namelijk een Risotto met rode bietjes, tijm en geitenkaas, probeer die ook eens.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Risotto met kip en curry:
Ingrediënten
- 4 kipdijfilets
- 1 ui
- 250 gr peultjes
- 1 el rode curry pasta
- 350 gr risottorijst
- 500 ml kippenbouillon
- ½ blikje kokosmelk
- 2 el vissaus
- 100 gr erwten diepvries
- 2 lente-uien
- 1 limoen
- arachideolie
Instructies
- Snijd de kippendijen in blokjes van ongeveer 2 cm.
- Snipper de ui. Maak de peultjes schoon.
- Bak deze op hoog vuur in een beetje olie in een wok goudbruin. Voeg de currypasta toe aan de kip en bak dit even mee. Haal ze dan uit de pan.
- Bak in dezelfde pan het uitje in een beetje olie op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak dit even mee.
- Doe de kip erbij en schenk de bouillon erbij en laat op middelhoog vuur 20-25 minuten zachtjes koken tot de rijst bijna gaar is en de bouillon bijna geabsorbeerd is.
- Snijd de peultjes schuin doormidden en blancheer ze 2 minuten in heet water. Giet af en spoel af met koud water.
- Giet de kokosmelk en vissaus bij de risotto en roer dit goed door en laat nog even zachtjes koken. Doe als laatste de peultjes en erwten erbij en meng dit door de risotto.
- Serveer met wat fijngesneden lente-ui erover en eventueel wat limoenpartjes.