Ik had een grote bos rozemarijn gekocht, maar ja, dan blijft er nog aardig wat in de koelkast liggen. Zonde! Daarom besloot ik er rozemarijnzout van te maken, zodat ik er later ook nog plezier van zou hebben. Dit kun je trouwens met allerlei verse kruiden doen, zoals tijm of chilipeper. Dus als je kruiden overhoudt, maak dan een potje kruidenzout.

Het is ook leuk om extra te maken en in een mooi potje cadeau te geven. Een homemade presentje, gemaakt met liefde!

Rozemarijnzout

Rozemarijnzout is heerlijk op zelfgebakken frietjes of gebakken aardappels. Ook lekker: serveer het met een schaaltje olijfolie en stokbrood. Strooi het over geroosterd vlees of kip voor extra smaak.

Muntsuiker

Wat ook lekker is: muntsuiker maken met verse munt. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als kruidenzout. Muntsuiker is geweldig over fruitsalades, en munt met aardbeien of ananas is een heerlijke combinatie.

Kruidenmengsels

Maak je eigen kruidenmengsels van specerijen. Probeer bijvoorbeeld deze 7- kruidenmix (Sub-ah b’har) uit het Midden-Oosten.

Zo heb je altijd heerlijke smaakmakers in huis!

Rozemarijnzout maken: