Ik heb een heerlijke zwarte cocktail voor jullie. Nou eigenlijk is deze cocktail heel donker paars, bijna tegen het zwarte aan. Het is een fruitige cocktail die perfect is voor een zwart thema feestje of met Halloween. Niet alleen leuk en makkelijk om te maken, maar ook een geweldige verrassing voor je gasten.
Zwarte cocktail
Deze cocktail krijgt zijn kleur door de combinatie van de likeur Blue Curaçao en cassis frisdrank. Wanneer je deze twee mengt, ontstaat een diepe donkerpaarse, bijna zwarte kleur.
Blue Curaçao is een heerlijke likeur (20%) met een sterke sinaasappelsmaak. Het is ideaal voor cocktails of mixdrankjes, mede dankzij de prachtige blauwe kleur. De oorsprong van de cocktail ligt op Curaçao en heeft een bijzondere geschiedenis.
In 1499 brachten de Spanjaarden Valencia sinaasappelbomen naar het eiland. Door het klimaat en de bodem werden de sinaasappels bitter en oneetbaar. Jaren later ontdekte men dat de schillen een heerlijke geur verspreidden. Hieruit ontwikkelde men een drank van de gedroogde schillen en exotische kruiden. Hoewel de drank oorspronkelijk kleurloos was, werd er later blauwe kleurstof (briljantblauw) aan toegevoegd. Er bestaan ook varianten in andere kleuren.
Cocktail met blue curacao
Cocktails maken wordt steeds leuker. Ik heb inmiddels een mooie verzameling dranken, glazen en cocktailbenodigdheden. Nu ik ook de iconische blauwe likeur in huis heb, ga ik nog meer bijzondere cocktails maken.
Je kunt deze cocktail zo sterk maken als je zelf wilt. Voeg meer Blue Curaçao of gin toe naar smaak. Proef en pas de verhoudingen aan voor een perfecte balans.
Suikerrandje
Versier het glas met een suikerrandje voor een feestelijke touch. Dit geeft niet alleen extra flair, maar maakt de cocktail nog aantrekkelijker.
Zo maak je een suikerrandje:
- Strooi wat gekleurde suiker in een schaaltje (groot genoeg voor het glas).
- Maak de rand van het glas vochtig met citroensap, honing of agavesiroop.
- Dip de rand van het glas in de suiker tot er een mooie laag aan blijft plakken.
Let erop dat je bij het inschenken de suikerrand niet raakt. Vul het glas ook niet te vol, anders lost de suiker op.