Deze zoete broodrolletjes met walnoten en dadels zijn lekker als ontbijt, brunch of tussendoortje. Je eigen zoete broodrolletjes maken kan niet eenvoudiger!
Het enige wat je hoeft te doen is verse roomkaas mengen met walnoten en dadels. Als je eenmaal een dikke vulling hebt, smeer je de vulling eenvoudig op de sneetjes brood en rol je ze vervolgens in broodrolletjes. Als je ze in de oven hebt gebakken, kan je er lekker van genieten.
Of spuit ze indien gewenst met een roomkaasglazuur. Zo makkelijk te maken en iedereen zal versteld staan van hoe leuk en lekker ze zijn om te eten! Deze heerlijke zoete broodrolletjes zijn een creatieve ontbijttraktatie voor elke dag van de week!
Op zichzelf smaken ze heerlijk, maar geserveerd met vers fruit zoals aardbeien zijn ze nog lekkerder.
Oud brood
Dit recept is ideaal om te maken met ‘oud brood’. Het brood moet natuurlijk niet te oud en te hard geworden zijn. Maar brood van een paar dagen oud kan je prima gebruiken om deze broodrolletjes te maken.
Het makkelijkste is om dit te doen met vierkant casinobrood, dit kan wit of bruin brood zijn.
Van het vierkante brood kan je namelijk makkelijker de korstjes afsnijden.
Dan rol je het brood wat platter met een deegroller en smeer je de vulling erop. Rol het strak op en rol ze dan door de gesmolten boter. Vervolgens rol je ze door de kaneelsuiker en bak je ze in de oven of airfryer.
En ik heb nog meer lekkere zoete recepten met oud brood. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke:
Wentelteefjes gevuld met perenjam
Broodpudding met kersen en chocola
Wentelteefjes met gekaramelliseerde banaan
Broodpudding van vruchtenbrood
Wentelteefjes van Fries suikerbrood
Croissant mocca broodpudding met Amarula
Broodpudding met appel, cranberries en kaneel
Tips:
Meng voor het glazuur 100 gram roomkaas en 4 eetlepels agavesiroop tot alles goed gemengd is. Doe het in een spuitzak om over je broodrolletjes te spuiten of in een aparte schaal om te dippen.
Bewaar overgebleven wentelteefjes maximaal 3 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
Opwarmen in een oven van 350 graden gedurende 10 minuten. Om op te warmen in de magnetron, verwarm je het in intervallen van 30 seconden tot het helemaal heet is.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.